USA bekymret over nye iranske atomplaner

En ny rapport, der viser, at Iran arbejder på at udvikle et atomart sprænghoved og højtberiget uran, skaber bekymring i USA.

USA er bekymret over en ny rapport fra det Internationale Atomenergi Agentur (Iaea), der antyder, at Iran er ved at udvikle et atomart sprænghoved.

En talsmand for USA's præsident, Barack Obama, siger, at rapporten viser, at Iran ikke lever op til sine internationale forpligtelser.

– Vi har altid sagt, at hvis ikke Iran vil leve op til landets internationale forpligtelser, så får det konsekvenser, siger talsmanden Robert Gibbs.

IAEA's rapport, som nyhedsbureauet AFP har fået fat i forud for offentliggørelsen, viser, at Iran sandsynligvis er ved at lave et atomart sprænghoved og samtidig udvikler højtberiget uran til brug i atombomber.

– Vi har vedvarende bekymringer over Irans aktiviteter, siger Philip Crowley, talsmand i det amerikanske udenrigsministerium.

En højtstående amerikansk embedsmand siger, at selvom Iran arbejder med at udvikle højtberiget uran, så vil det tage "flere år" før de kan producere atomvåben.