United har det tætteste juleprogram i engelsk topstrid

Manchester United har seks hviledage mellem de fire kampe i juleprogrammet. Arsenal og Tottenham har tre mere.

José Mourinho sender sit Manchester United-hold på banen fire gange mellem 23. december og 1. januar.
José Mourinho sender sit Manchester United-hold på banen fire gange mellem 23. december og 1. januar.

Som traditionen foreskriver, kommer fodboldspillerne i den engelske liga på hårdt arbejde i jule- og nytårsdagene.

Arsenal og Liverpool tager fredag aften hul på det travle juleprogram, der byder på ikke færre end fire spillerunder i Premier League.

Det er imidlertid en anden topklub, nemlig Manchester United, der får den mest intense periode, hvis man ser på antallet af hviledage mellem den første og den sidste kamp i juleprogrammet.

José Mourinhos tropper spiller lørdag aften mod Leicester, på tirsdag gælder det mødet med Burnley, inden der venter kampe mod Southampton og Everton henholdsvis 30. december og 1. januar.

Dermed har United-spillerne kun seks kampfri dage mellem de fire kampe, og det er det laveste antal af de seks klubber, der må formodes at skulle kæmpe om mesterskabet og Champions League-pladserne.

Det drejer sig ud over Manchester United om Manchester City, Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal.

Førerholdet Manchester City har til sammenligning syv dage, og det samme har Liverpool, der ganske vist også afslutter juleprogrammet 1. januar, men som sammen med Arsenal tyvstarter fredag aften.

Chelsea kan hvile stængerne i otte dage, mens Arsenal og Tottenham har i alt ni dage uden fodbold mellem den første og den sidste kamp.

Mens Manchester United afslutter den travle juletid på den første dag i 2018, skal Arsenal først spille den sidste kamp 3. januar, mens Tottenham endda kan vente en dag yderligere.