Unge kræfter bag skæv vinderfilm

Foto: Mie Neel

»Solarie, nu også som morgenmad!«

Den skæve tilgang til en ny kampagnevideo for Kræftens Bekæmpelse, og budskabet om at droppe solariet, har sikret elever fra 8. klasse på Køge Bugt Privatskole en vinderplads med deres lommefilm.

Buskabet bliver sneget ind i filmen via instruktøren, der irriteret retter »skuespilleren« foran kammeraet:

– Det var jo ikke det, du skulle sige… Du skulle sige, at det er farligt, for hvis du er under 35 år, kan det øge risikoen for at få modermærkekræft med 60 procent!

De tre drenge bag filmen, der vandt på publikums stemmer, fortæller, at de brugte en anderledes tilgang for at skille sig ud – og det virkede altså.

– Vi begyndte med nogle andre ideer, men vi ville gerne lave noget anderledes, og noget der var sjovt, men som også gav seerne noget at tænke over, fortæller Nicklas Grubben, der har lavet filmen sammen med Lucas Tamaro og Oliver Kisling.

– Det komiske element er helt klart også det, der virker overfor os selv, når vi ser reklamer, fortæller de.

En lommefilm

Det er Kræftens Bekæmpelse, der i samarbejde med Trygfonden har lavet en lommefilmkonkurrence, hvor det hele er optaget og klippet på en iPad. Før eleverne blev sluppet løs, var en repræsentant fra selskabet Lommefilm på besøg hos eleverne for at fortælle dem om formatet og give dem gode fif til at lave deres helt egen film.

– Der skal helt klart lyde et shout out til Jeppe for at få os godt i gang, siger Lucas Tamaro med et smil, og drengene fortæller, at det sværeste faktisk var at finde på den helt rigtige ide til filmen.

– Vi diskuterede hele ideen igennem og lavede et storyboard, før vi gik i gang med at filme. Det var klart det sværeste i processen, siger Oliver Kisling og fortæller, at de blev meget glade, da de fik beskeden om, at de havde vundet.

Flere hundrede film

Det er skoleklasser over hele landet, der har deltaget i konkurrencen, som på den måde har bestået af flere hundrede små film fra elever over hele landet.

På Køge Bugt Privatskole passede konkurrencen fint med, at eleverne om kort tid skal i gang med et forløb, hvor der er fokus på film og medier. Eleverne havde dog langt fra regnet med, at nogle af klassens elever skulle lave en film, der nu bliver set af rigtig mange via Kræftens Bekæmpelses Facebook-side.

– Det er da stort, at nogle fra vores lille skole vinder sådan en konkurrence, men måske også lidt skræmmende, at den nu kan ses af alle, siger Augusta Sunesen, da klassens elever var samlet for at se filmen på skolen.

– Det har været et rigtig spændende projekt at være med til, men også lidt mærkelig at se sig selv på film bagefter. Det her får os da også til at se lidt anderledes på det at gå i solarie, tilføjer Clara Hangaard.

Præmien for den vindende lommefilm var biografbilletter til hele klassen. De har endnu ikke lagt sig fast på, hvilken film de skal se, men måske den nyeste James Bond-film – hvis de ellers kan blive enige i klassen.

Se filmen her