Unge i fængsel for at forsøge ulovlig tvang mod Hvidovre Kommune

To unge mænd fra Hvidovre skal fire måneder i fængsel i den meget omtalte sag om trusler mod Hvidovre Kommune.

To unge mænd på 18 og 19 år, fra Avedøre og Hvidovre, blev fredag i Glostrup Ret idømt fire måneders ubetinget fængsel for forsøg på ulovlig tvang gennem trusler mod Hvidovre Kommune.

Begge de to unge mænd modtog dommene.

Det hele startede den 14. januar i år, hvor Hvidovre Avis offentliggjorde et brev fra de to unge, hvor de truede med brandstiftelse, hærværk og ballade i Avedøre, hvis ikke Hvidovre Kommune og de lokale politikere gav dem en klub med inventar. Desuden blev truslerne gengivet i et interview med avisen. Blandt truslerne var at »vi brænder biblioteket ned«. De to unge optrådte anonymt og var maskerede.

Blev hurtig anholdt

Hele sagen skabte stor debat både i og uden for Hvidovre. Mange var af den mening, at det er uhørt, at nogle truer med at ødelægge og brænde ejendomme af for at få oprettet et værested. Vestegnens Politi satte en intensiv efterforskning i gang, og få dage senere blev de to unge anholdt. Det var optagelser fra et overvågningskamera ved Avedøre Idrætscenter, hvor de to unge mødtes med avisens journalist, der afslørede deres identitet. De to unge har siddet varetægtsfængslet siden 17. januar.

Nu er de så blevet idømt fire måneders ubetinget fængsel for forsøg på ulovlig tvang.

Glostrup Ret vurderede, at det var muligt at genkende de to unge på overvågningsfilmen. Den ene af de unge har under hele sagen ikke ønsket at udtale sig, mens den anden sent i forløbet har erkendt at have været afsender på brevet med trusler.

Hos Vestegnens Politi er anklager Rune Kock meget tilfreds med dommen.

»Jeg er tilfreds med, at de er blevet fundet skyldige, og jeg er tilfreds med, at der blev tale om en ubetinget fængselsstraf,« siger anklageren.

»Retten anså det for en skærpende omstændighed, at de forsøgte at kortslutte de demokratiske spilleregler,« tilføjer Rune Kock.