Unge i Albertslund Kommune skal bruge flere kondomer

De næste to uger er Albertslund Kommune med i Sundhedsstyrelsens "Kun med kondom" kampagne. De unge skal kende prisen for at dyrke ubeskyttet sex – og den kan være høj

De næste to uger vil de 18-22 årige i Albertslund Kommune

blive bombarderet med indslag og informationer om kondomer, og den risiko de løber for at få en sexsygdom, hvis de ikke bruger dem.

Kommunen vil opstille en bod på gymnasier og skoler med kun 10. klasser, hvor der bl.a. vil blive delt materialer ud. Der vil desuden være særligt fokus på området i folkeskolens 9. klasser.

Albertslund Kommune er således en af de 78 kommuner, som deltager i Sundhedsstyrelsens landsdækkende kampagne – "Kun med kondom" – som løber af stabelen i uge 37 0g 38.

Og kampagnen falder på et tørt sted. Ifølge nye undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen om unges sexvaner dyrker mange unge nemlig ubeskyttet sex, og kun de færreste kender den risiko, de udsætter sig selv for, når de gør det.

Ifølge undersøgelsen vurderer 80 pct. at risikoen for at få en sexsygdom ved ubeskyttet sex er lille.

– Men det er desværre forkert. Risikoen for at få nogle sexsygdomme er tværtimod betydelig, og konsekvenserne ved at blive smittet med en sexsygdom kan være alvorlige. F.eks. kan klamydia, som 50.000 danskere skønnes smittet med årligt, føre til infertilitet hos kvinder. Herpes kan ikke kureres, og nogle HPV-virus, der bl.a. fører til kønsvorter, kan også føre til livmoderhalskræft, siger arrangørerne af kampagnen.

Også i Albertslund Kommune mærker man problemet med et stigende antal sexsygdomme og aborter blandt de unge. Kommunen er derfor glad for at være med i kampagnen. Og hos Sundhedsstyrelsen er man meget tilfredse med kommunernes opbakning:

– Når vi skal nå borgerne lokalt er det vigtigt, at kommunerne hjælper til. Det er her, de unge bor, og her man skal nå dem. Derfor sætter vi stor pris på, at så mange kommuner deltager i den landsdækkende kampagne. Kommunerne er tæt på de unge, og er derfor de nærmeste til at informere de unge om den risiko, de udsætter sig selv for ved at have sex uden kondom

,

siger Sundhedsstyrelsens forebyggelseschef Else Smith.

Læs mere om aktiviteterne i Albertslund Kommune på hjemmesiden

www.seksuelsundhed.dk

og om kampagnen på www.kunmedkondom.dk