Ung ro-kvinde i verdenstoppen

Foto: Jørgen Hansen

Mandag 27. juli var der hyldest i lufthavnen i Kastrup.

Mange fra Vallensbæk Kano og Kajak Club, Super Kraftcenter Vallensbæk, forbund, venner og andre var mødt for at tage imod 18-årige Julie Frølund, der kom fra et succesrigt VM i Portugal.

Forventningerne var store til ro-talentet, der var blevet udtaget til VM på baggrund af en række store præstationer, bl.a. ved Bagsværd Regattaen.

Julie Frølund, hvis fødselsdato siger 6. februar 1997, indfriede til fulde forventningerne ved VM i Portugal, der blev afviklet 23.-26. juli, da hun præsterede fantastisk.

Lørdag blev det til VM-guld i firerkajak over 500 m med makkere fra Silkeborg og Maribo. Pigerne roede et veldisponeret løb og vandt suverænt.

Tæt på nyt guld

Søndag blev det til sølv i 200 m enerkajak, kun 2/10 efter vinderen og efter en meget hård dyst med Ungarns roer, der er på deres seniorlandshold.

Julies træner, Christian Grau, var ikke i tvivl om, at Julie kunne komme helt i top, hvilket hun også tydelig beviste – Julie er sidste års junior.

Aldrig tidligere har VKKC fået VM medaljer, det er blevet til flere EM-medaljer, til henholdsvis Lasse Bro Madsen i 2012, sølv og bronze samt Tommas Nielsen bronze 2014, oplyser sportschef Lone Bro Madsen, SKCV.

Næste opgave for Julie bliver Nordiske Mesterskaber i august og EM i september.