Ung mand dømt for diskoteksoverfald på kvinde

Manden er tidligere dømt for vold mod kvinden, der er hans ekskæreste

Foto: Tim Panduro

En 21-årig mand fra Hillerød blev forleden idømt 60 dages fængsel, efter at han blev kendt skyldig i vold mod en ung pige.

Volden fandt sted ud for diskotek Golddigger i Gallerierne og i Slotsgade.

Den 21-årige hævdede i retten, at han var blevet kontaktet af pigen, efter at de havde mødtes på diskoteket og han havde forladt hende igen. Hun ville have sex med ham, og de mødtes i en gyde ved Slotsgade og fik det overstået – hvorefter der opstod problemer mellem hende. Det endte med, at han slog hende med flad hånd to gange og havde spyttet hende i ansigtet. Han forklarede, at de to tidligere havde været kærester i flere år – og at han tidligere er dømt for vold mod hende, men at de har haft løbende kontakt, siden han kom ud af fængslet.

Den påstand blev modbevist af pigen og hendes veninde, der var indkaldt som vidne, og som derfor skulle tale sandt under strafansvar. Den voldsramte kvinde fortalte i retten, at hun end ikke har hans telefonnummer, og at de ikke havde sex den pågældende aften. Faktisk opstod der problemer mellem dem, hver gang de mødtes tilfældigt i byen, og de derfor ikke kunne opholde sig samme sted. Hun fortalte da også, at han havde været aggressiv mod hende på diskoteket – og at en dørmand derfor smed hende ud. Efter et toiletbesøg opdagede hun, at veninden også var væk – og hun gik ud for at lede efter veninden. Udenfor blev hun angrebet af den 21-årige mand, der flåede i hendes arm, så hun tabte sit ur. Da hun rejste sig efter at have samlet uret op, blev hun slået med flad hånd på kinden. Herefter løb den 21-årige, men en gruppe udlændinge fik ham løbet op.

Veninden forklarede desuden, at de to i første omgang var taget på Golddigger, fordi den 21-årige ikke så tit kom der – og de ville helst undgå at møde ham.. Udover det bekræftede hun i det store hele voldsofferets forklaring. En lægeattest viste, at kvinden havde blå mærker og muskelsmerter i armen, hvor der var grebet fat i hende. Retten valgte da også at tro på kvindens forklaring – bortset fra en enkelt spytklat, der skulle have ramt hende på diskoteket, og som den 21-årige ikke blev dømt for.

Retten takserede sagen til 60 dages fængsel. Den dømte skal desuden betale sagens omkostninger.