Uhyggelæsning fra Jussi Adler-Olsen

'Flaskepost fra P' er titlen på tredie bind i Jussi Adler-Olsens successerie om Afdeling Q

Af Michael Braunstein Foto: Philip Drago Jørgensen

Børn forsvinder. Ingen melder dem savnet. Familier flytter. Ingen ved hvorfor. I et afsides hjørne på en politistation i Skotland står en flaske med et tragisk råb om hjælp. Alt, alt for glemt til at redde afsenderen. Indtil en skæbnesvanger dag, hvor flaskens indhold kommer for dagens lys.

Den gamle flaskepost med det skræmmende indhold lander hos Afdeling Q i København. Carl Mørck og hans assistent Assad bliver draget ind i en uhyggelig sag om forsvundne søskendepar, som aldrig er blevet meldt savnet af deres forældre.

En farefuld efterforskning begynder, men tiden er knap, og de må sætte alt ind på at forhindre flere tragedier. Kunne det ske i virkeligheden? Det kunne det – læs selv Allerød-forfatteren Jussi Adler-Olsens tredie bind i serien om afdeling Q, 'Flaskepost fra P'.

Jussi Adler-Olsen udgav i 2007 første bind i serien om Afdeling Q, 'Kvinden i buret', som høstede flotte anmeldelser og bestsellerplaceringer. Andet bind i serien, 'Fasandræberne', udkom i 2008 og er solgt til udgivelse i både Tyskland og Norge. Afdeling Q-serien er solgt til filmatisering hos Zentropa.

'Flaskepost fra P' udkommer 1. oktober på Politikens Forlag.