Uge 41 i Tisvilde Bio

Tisvilde: I uge 41 vises filmen Tavshedens labyrint i Tisvilde Bio.

Den tyske film 'Tavshedens labyrint' foregår i Frankfurt i 1958, hvor en krigstræt nation helst vil glemme, hvad der skete under Anden Verdenskrig.

Da en journalist ved et tilfælde opdager, at en tidligere fangevogter i Auschwitz-lejren nu arbejder på den lokale skole, er det kun den unge advokat, Johann Radmann, der vil påtage sig sagen.

Nu er det op til Radmann at grave dokumenter frem, der kan fælde fangevogteren, men undervejs finder han afgørende beviser mod tusindvis af SS-officerer, der tjente i den grufulde udryddelseslejr, og som nu er offentligt ansatte.

'Tavshedens labyrint' er baseret på den sande historie om Auschwitz-processerne i Frankfurt, der fandt sted fra 1963 til 1965. Den historiske film rejser spørgsmål om krigsskyld, forbrydelser og kollektiv hukommelse.

Pressen skrev:

" 'Tavshedens labyrint's kvalitet som film er, at den skærer en svær pointe så klart og letforståeligt ud, at alle kan få udbytte af den." (Per Juul Carlsen, DR1)

"Det ville være en underdrivelse at kalde 'Tavshedens labyrint' for en vigtig film." (Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen)

8.-13. oktober kl. 20

Far og hans fire børn er taget på øferie ved Vadehavet, men en række uheldige episoder gør, at de lokale begynder at mistænke Far for at være indbrudstyv. Så Lille Per må gå i aktion for at finde frem til de rigtige skurke og redde Fars ry – og ferien.

10.-14. oktober kl. 16