Udvalgsformand foreslår indkøb af sporingsudstyr

Foto: Maj Christiansen
Socialudvalgsformand, Ib Johansen (S), vil for ludvalget foreslå, at man indkøber sporingssystemer til ældre, demente.
Socialudvalgsformand, Ib Johansen (S), vil for ludvalget foreslå, at man indkøber sporingssystemer til ældre, demente.

Kommunen skal indkøbe sporingssystemer såsom gps'er til demente ældre. Det mener formand for socialudvalget i Vordingborg Kommune, Ib Johansen (S).

– På baggrund af den seneste tids ældre demente, som er forsvundet, er jeg indstillet på at få sporingsudstyr. Det er ikke nogen nem omgang, men det må vi gøre. Det er ikke til at leve med. De pårørende er bekymrede, og personalet får stress, siger han.

Ib Johansen vil derfor tage problematikken op i socialudvalget og lægge op til, at der bliver taget en beslutning om at få indkøbt sporingssystemerne.

– Andre kommuner har det. Det drejer sig om en lille sender på størrelse med en mobiltelefon. Vi har det ikke nu, men jeg er sikker på, der er flertal for det. Ingen bryder sig om, at vi ikke kan tage hånd om ældre medborgere, siger han.

Et andet punkt, hvor Ib Johansen mener, man kan gøre en eksta indsats, er ved, allerede inden demensen for alvor indtræder, at informere den pågældende person samt dennes pårørende om muligheden for brug af sporingssystemer.

– Vi skal få spurgt dem i god tid, om vi må det. Hvis den pågældende person siger ja, kan vi jo godt gøre det. Vi skal blive bedre til at fange dem op, siger Ib Johansen.