Udfordringer i Lave Skov

"Gang i Fredensborg" indviede ny mountainbike rute i Lave Skov

HUMLEBÆK:

Der er kommet nyt liv i Lave Skov efter at projektet "Gang i Fredensborg" sammen med cykelklubben "Pedal-Atleterne" har indviet en ny rute for mountainbikes i skoven.

Invitationen til at prøve den nye cykelrute i tirsdags var åben, men antallet af fremmødte med rigtige cykelsko og muskuløse lår var størst.

Invitationen gælder dog også de kommende tirsdage, hvor det er muligt at prøve ruten på lånt cykel.

Troels Grene fra Skov- og Naturstyrelsen bød velkommen og forklarede ruten, som er markeret med blå prikker på træerne.

– Vis hensyn til de andre skovgæster og naturen. Der er mange hundefolk på stien ud mod Strandvejen, så den sti er "no go" for cyklister. Og brug plankerne i stedet for jorddigerne, de er nemlig fortidsminder, forklarede han.

Jorddigerne er højst sandsynlig fra middelalderen eller ældre og har fungeret som gamle skelgrænser. Der er også gamle gravhøje, men dem kommer cykelruten ikke i nærheden af.

– Tag en cykel og en hjelm – og prøv ruten, opfordrede Troels Grene og det gjorde både Pedal-Atleterne og gæsterne.

Ruten er opdelt i to kilometer i skoven ned mod Øresund og tre kilometer mod kystbanen, og at skønne på de cyklister, som tyvstartede er det en rute med rigtig gode udfordringer!

Invitationen til at prøve gælder som omtalt også den 22. og 29. april samt den 6. maj klokken 17.30 og vil man låne en cykel, skal man henvende sig på tlf. 72562566 og tale med projektleder Anne-Lene Haarklou Hansen.

LV