Udenbys projekt udført med 1000 lokale arbejdstimer

Tømrerne Winther har medvirket til restaurering af arkitektvilla, men store dele af arbejdet har fundet sted i deres eget snedkeri

Foto: Jens Patrick Thiede

HÅNDVÆRK Den kendte arkitekt Kay Fisker har tegnet landstedet Villa Højgaard i Snekkersten, der 28. februar blev indviet efter lang tids restaureringsarbejde.

Håndværkere fra Winther A/S, snedker- og tømrermestre i Frederiksværk har stået for alt tømrer- og snedkerarbejdet ved den omfattende restaurering af den fredede bygning, der har stået på i det forgående år.

"Vi har været travlt optaget af denne spændende opgave i længere tid. Store dele af vores arbejde med denne udenbysopgave er løst i Halsnæs, hvor vi har taget os af de håndværksmæssigt krævende opgaver på vores snedkeri."

"Selvom det på papiret har været en udenbys opgave, har vi arbejdet med mange af træfagenes discipliner i eget værksted. Det er en fornøjelse at blive fagligt udfordret og arbejde for en bygherre og arkitekt, der virkelig forstår at sætte krav helt ned i detaljen," fortæller firmamedejer Morten Bandelow Winther.

Blandt opgaverne har været et snedkerkøkken i massivt egetræ samt specialfremstillede forsatsløsninger til vinduer og døre – heraf flere buede døre.

"Det er en udfordring at udføre et snedkerkøkken helt fra bunden samt at tildanne buede døre og forsatsløsninger, der har taget udgangspunkt i de oprindelige vindues og dørprofiler tegnet af Kay Fisker," tilføjer Morten Bandelow Winther.

Samlet har Winther A/S brugt mere end 1000 håndværkstimer lokalt i Halsnæs under projektet.