Uddannelsesvejledning til unge skal undersøges

Analyse på vej af Hillerøds rådgivning om uddannelse til unge

Foto: Jens Berg Thomsen

Hillerød står overfor at skulle sende penge til en ny analyse om tværkommunalt samarbejde om vejledning til unges uddannelse. Der er 8.464 unge mellem 12- og 24 år i Hillerød Kommune, og analysen vil for Hillerød Kommunes vedkommende komme til at koste 47.398 kroner, fremgår det af dagsordenen for næste møde i kommunens arbejdsmarkedsudvalg.

Analysen, der potentielt kan komme til at omhandle i alt 11 nordsjællandske kommuner, skal undersøge organiseringen og samarbejde på tværs af kommunerne. Fire af kommunernes forvaltning har ikke umiddelbart noget ønske om at være med i et samarbejde, mens forvaltningerne i alle de øvrige kommuner, heriblandt altså Hillerød, anbefaler deres politikere til at være med til at finansiere undersøgelsen.

Baggrunden for analysen er en henvendelse fra Halsnæs Kommune, der ønsker et bredere samarbejde. Den fælles Uddannelses Uddannelsesvejledning fra Allerød, Rudersdal, Furesø og Hørsholm kommuner ønsker ikke umiddelbart at være med, mens Hillerød, Gribskov, Helsingør, Fredensborg, Frederikssund og Egedal er positive.

Børne- familieudvalget i Hillerød tager stilling til sagen på sit næste møde.