Tyskland slider sig sejr til vigtig VM-sejr over Ungarn

En svag tysk anden halvleg betød, at kampen mellem de tyske håndboldherrer og Ungarn blev en tæt affære.

Uwe Gensheimer blev topscorer med 13 mål, da Tyskland besejrede Ungarn med 25-23.
Uwe Gensheimer blev topscorer med 13 mål, da Tyskland besejrede Ungarn med 25-23.

De tyske håndboldherrer fik med nød og næppe en planmæssig start på VM-slutrunden, da det fredag aften blev til en 27-23-sejr over Ungarn.

Sejren betyder, at de forsvarende europamestre deler førstepladsen i gruppe C med Chile, der tog nationens første VM-sejr tidligere fredag.

I Tysklands kamp fulgte de ungarske modstandere godt med i opgørets indledning, men i løbet af de sidste ti minutter af første halvleg trak tyskerne fra og sikrede sig en pauseføring på 16-11.

Den tyske venstrefløj Uwe Gensheimer var stærkt medvirkende til den gode tyske halvleg med syv mål på syv forsøg. Han endte som topscorer med 13 mål.

Samtidig måtte Ungarns stjernespiller, Laszlo Nagy, udgå i løbet af første halvleg – angiveligt med en ankelskade.

Alligevel kom der grus i det tyske maskineri i anden halvleg, og Ungarn bragte sig op på 16-15 i begyndelsen af halvlegen.

Blot et enkelt tysk mål blev det til i løbet af anden halvlegs første 14 minutter, inden tyskerne gjorde det til 18-16. Med ti minutter tilbage af opgøret scorede Uwe Gensheimer sit tiende mål til 22-20.

Mod slutningen viste tyskerne sig at være for stærke for ungarerne, og det blev til en sejr på 27-23 til de tyske VM-outsidere.

I den øvrige kamp i gruppe C leverede Chile et historisk resultat, da det blev til VM-historiens første sejr til den lille håndboldnation.

Chilenerne slog Hviderusland med 32-28, efter at de ellers havde været bagud et godt stykke ind i anden halvleg.