Tvist om knæklys førte til knivstik ved technofest

Under en technofest i Københavns Nordhavn blev et par overfaldet af en gruppe. Manden blev alvorligt såret.

En mand i slutningen af 30'erne blev tidligt søndag morgen overfaldet med flere knivstik under en technofest i Københavns Nordhavn.

Manden var sammen med sin kæreste til festen på Kattegatvej nummer 43, da hun ved 04-tiden blev overfaldet af en gruppe.

– Angiveligt tager kvinden en form for knæklys ude på stedet, og det bliver den her gruppe sure over, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, til Ritzau.

Vidner har fortalt politiet, at gruppen overfaldt kvinden med slag og spark, så hun faldt omkuld. Da hendes kæreste ville hjælpe hende, blev han også overfaldet og stukket ned med en kniv flere gange, blandt andet i ryggen.

Han er siden blev bragt til Rigshospitalets Traumecenter, og politiet har været i kontakt med lægerne flere gange.

– Han har det ikke godt, men han er uden for livsfare, siger Henrik Vedel.

Siden overfaldet har flere vidner meldt sig og givet politiet et signalement af gruppen, der består af tre mænd og en kvinde.

– Det, vi har nu, er, at gerningsmændene formentligt er danskere. En af dem i en lys t-shirt og en anden i en mørk, siger Henrik Vedel.

Gruppen adskilte sige fra de andre festgæster ved ikke at være udklædte eller iført masker, som mange andre til festen var.

Samtidig har de haft en opførsel til festen, som kan have tiltrukket opmærksomhed.

– De har været derude og været en lille smule aggressive i deres opførsel. Så hvis der er nogen, der har set det og kan huske det, vil vi meget gerne i kontakt med dem, siger Henrik Vedel.

Det er endnu uvist, hvordan gruppen af overfaldsmænd er kommet væk fra festen.