TV2 og Tour de France på vej til Gilleleje

Politikerne er indstillet på at bruge mindst 400.000 kr. på, at TV2 besøger Gribskov til sommer

Foto: Jesper Berg

Gilleleje: Direkte tv-transmission i halvanden time, et fem minutters-indslag om Gilleleje samt en storskærm, som viser Tour de France direkte.

Det er, hvad TV2 har tilbudt Gribskov Kommune for en udgift på omkring 400.000 kr., og det tyder på, at politikerne siger ja tak.

Det står klart efter, at medlemmerne af Kultur- og idrætsudvalget i Gribskov Kommune i sidste uge nikkede til det forslag, som forvaltningen havde forelagt dem.

"Det er altid godt at brande kommunen, så det synes vi, er en god idé", siger formanden for udvalget, Jørgen Simonsen (V).

"Man kan jo altid diskutere, om det er 400.000 værd, men jeg mener helt klart, at kombinationen af Tour de France og TV2 er så stærkt et brand, at det er pengene værd", siger han.

Arrangementet, som politikerne gerne vil have til området, står TV2 altså for, og det er en del af tv-stationens dækning af Tour de France i juli.

TV2 vil komme til Gilleleje og sende derfra to af tour-dagene, og det er meningen, at kommunen og det lokale forenings- og erhvervsliv skal engagere sig i cykelfesten med en markedsplads med blandt andet restauranter med musik, underholdning samt salg af mad og drikke og forskellige andre arrangementer.

TV2 forlanger 200.000 kroner af Gribskov Kommune for at placere live-sendingen i Gilleleje, men dertil kommer udgifter til en lang række krav, som TV2 også forlanger opfyldt.

Der skal blandt andet indkvarteres fem til syv tv-medarbejdere i to dage, der skal hyres vagter til området i aften- og nattetimerne, der skal være adgang til strøm, vand, toiletter og renovation samt samaritter. Desuden skal der udarbejdes cykelruter, skilteplaner og gives afspærringstilladelser til de to lokale cykelløb, som også bliver en del af begivenheden. Det ene løb er for børn og det andet for voksne.

Gribskov Kommune har været i kontakt med tre andre kommuner, Holbæk, Helsingør og Guldborgsund, som sidste år lagde grund til arrangementet, og herfra er erfaringen, at udgifterne til disse ting fordobler udgifterne til TV2 på de 200.000 kr.

Mandag efter redaktionens deadline skulle erhvervs- og turismeudvalget tages stilling til sagen, men alt tyder på, at sagen går gennem systemet.

"Jeg har både forhåbning og forventning om, at mit udvalg godkender forslaget", siger erhvervs- og turismeudvalgets formand, Michael Bruun (V), som dog ikke vil udelukke, at sagen kan blive begæret i byrådet, men her, vurderer udvalgsformanden, bør der også være flertal for at invitere TV2 til byen.

"Jeg synes, at det er en god ide, for man får altså ikke meget tv-reklame for 400.000 kr.", siger Michael Bruun.