TV Nordsjælland dropper Kanal Hovedstaden

WEB TV Nordsjælland har valgt at droppe den ugentlige udsendelse Kanal Hovedstaden og vil i stedet satse på online-tv.

"Kravene er blevet skærpet, og vi har valgt at droppe den to timer lange udsendelse på Kanal Hovedstaden til fordel for mindre indslag på vores egen og de nordsjællandske lokalavisers hjemmesider," fortæller Torben Packert, Nordsjællands TV.

Programmerne vil fortsat blive produceret sammen med elever på produktionsskolen PNUC i Frederiksværk, og ifølge Torben Packert er det en mere undervisningsegnet måde at arbejde på, når interviews og andre indslag huritgere kan lægges online, frem for at skulle redigeres og samles i en længere udsendelse.

"Ind i mellem har det været krævende at skulle strække de enkelte indslag for at kunne udfylde en sendeflade på to timer," siger han og tilføjer, at antallet af seere på web-tv og Kanal Hovedstaden stort set er det samme.

TV Nordsjælland har tidligere modtaget 800.000 kroner om året i tilskud til produktionerne, og det beløb kan man nu vinke farvel til.

"Så må vi forsøge at sikre økonomien på andre måder, evt. fra reklamer på de enkelte indslag. Det har vi større frihed til nu. Udsendelserne vil blive produceret sammen med eleverne som led i undervisningen," fortæller Torben Packert, der tilføjer at forslaget om omlægning af produktionsskolerne de kommende år har været en medvirkende faktor til at 'skifte kanal', fra flow-tv til online-tv, allerede nu. /an LÆS OGSÅ: PNUC KAN FÅ EN NY FREMTID