Tusinder har taget forskud på feriepengene hos større banker

Omkring 10.000 husstande har gjort brug af særlige feriepengelån hos tre større banker ifølge Finans Danmark.

Udbetaling af de indefrosne feriepenge skal være med til at få økonomien i gang oven på krisen. (Arkivfoto)
Udbetaling af de indefrosne feriepenge skal være med til at få økonomien i gang oven på krisen. (Arkivfoto)

En del danskere har taget forskud på de indefrosne feriepenge, som der til oktober kan søges om at få udbetalt en del af.

Tæt på 10.000 husstande har taget særlige feriepengelån hos tre større banker. Det viser tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Danske lønmodtagere har fået låst deres feriepenge på grund af en ny ferielov. De skulle derfor først udbetales, når folk nåede alderen for folkepension.

Men for at få gang i økonomien efter krisen er det blevet besluttet, at der kan søges om at få udbetalt tre af de indefrosne fem uger i oktober.

Flere banker har dog tilbudt pengene nu som et lån på fordelagtige vilkår, der skal betales tilbage i oktober, efter at pengene er udbetalt.

De tre banker Danske Bank, der er Danmarks største bank, Nykredit og Arbejdernes Landsbank har lånt 150 millioner kroner ud med lånene.

– Det er værdifuldt for de berørte familier – og understøtter jo samtidig intentionen om at få feriepengene ud at arbejde i dansk økonomi på et tidspunkt, hvor den ellers er nede i gear på grund af coronaepidemien, siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark, i en kommentar.

De tre banker dækker ifølge Finans Danmark 40 procent af markedet.

Der tegner sig et flertal i Folketinget for, at lønmodtagerne også kan få udbetalt de sidste to ugers indefrosne feriepenge.

Regeringen har dog ikke villet forhandle om det, før det vides, præcist hvor mange penge danskerne har optjent.

Det skyldes, at virksomhederne først ved udgangen af året har deadline for indberetning af feriepengene.

Derfor bliver de tre ugers feriepenge også udbetalt ud fra en vurdering af, hvad man tror, folk har tjent.

Beløbet kan altså være forkert. Ved ikke at udbetale det hele på én gang kan det dog senere reguleres, lyder ræsonnementet.

Link til pressemeddelelse