Trolden fra Troldebakken

Farfar debuterer som børnebogsforfatter

BOGUDGIVELSE I sit arbejdsliv skrev Torben Juul Hædersdal blandt andet brugermanualer til brug for psykologiske personprofiler. Men forfatter kunne man vel ikke ligefrem kalde ham.

Det var først, da han blev farfar, Torben Juul Hædersdal begyndte at skrive historier. Frederik elskede at se sin farfar skære ansigter og trygge næsen flad mod bilruden. Og det kvitterede han for ved at kalde sin farfar for Trolden.

Da Trolden i 2015 tilmed flyttede ind på Troldebakken i Vinderød blev det ekstra sjovt. Når Frederik og hans lillebror Nikolaj var på besøg, kom godnathistorien meget naturligt til at handle om en trold – nemlig Trolderolle.

Torben Juul Hædersdal begyndte at skrive sine troldehistorier ned – men også oplevelserme med at fortælle dem til børnebørnene.

I forbindelse med Halsnæs Bogfest 2017 deltog han i et kursus om at udgive sin egen bog. Det har ført til, at Torben Juul Hædersdal nu kan kalde sig forfatter til børnebogen "Trolderolles eventyr".

Og trolderingen sluttes, når han ved Halsnæs Bogfest 2018 er på programmet med højtlæsning fra bogen.

Den starter i øvrigt således: "Folk siger, at det er mange år siden, der fandtes trolde på Troldebakken. Men Frederiks farfar siger, at det kun er, fordi andre ikke kan se troldene. De er der stadig, men det er kun ham og mindre børn, der kan se troldene. Farfar kan også tale med dem."

Der er faktisk også lidt trolderi over bogens tegninger, som er lavet af Niels Villum Petersen:

"Han har aldrig været på Troldebakken, men da jeg så de første tegninger, var det som at se vores eget hus," konstaterer Torben Juul Hædersdal, alias trolden farfar.