Trillingerne er ude af kuvøsen

Kalundborg
Den mindst af trillingerne på 840 gram er nu også ude af kuvøsen. Forældrene har holdt frikvarter og købt børnetøj i størrelse 40

Foto: Susanne Uhre-Prahl

Trillingerne fra Saltbæk er nu alle ude af kuvøsen. Den mindst Lykke på 840 gram kom ud i går, og hun ligger nu mellem sine to søskende, så de kan varme hende.

De tre er ikke alene sluppet ud af kuvøsen, de har også sagt farvel til meget af hospitalstøjet.

23-årige Sarah Møller og 25-årige Jacob Due Johansen tog forleden et par fritimer i Kalundborg væk fra trillinger og Holbæk Sygehus, hvor børnene er indlagt på neonatal afdelingen.

Parret hyggede sig i bylivet og var blandt andet på indkøb for at finde babytøj i blandt andet størrelse 40, og det fandt de to hos BabySam på Nytorv.

– Nu er børnene endnu mere vores, siger Sarah, der har købt tøj i lyserøde, blå og hvide farver. Forældrene nyder, at de små har fået deres eget præg og ikke længere er henvist til hospitalstøjet.

Trillingerne deler nu seng, og det er som nævnt Lykke, den mindste af dem, der ligger i midten. Hun ligger der, fordi de to andre så kan varme hende. Lykke kom ud af kuvøsen i går, og hun er det på prøve. Falder hendes temperatur må hun retur, ifølge Sarah.

De putter med trillingerne

Sarah og Jacob putter flere gange om dagen med trillingerne på skift. De ligger med børnene på brystet, og de små skal ligge i ro i mindst to timer, og det sker på opfordring fra lægerne, fordi den nære tætte kropslige kontakt har stor værdi for børnene, og det har den også for forældrene. Som Jacob udtrykker det, så mærker man, at man har fået børn.

Det at putte kræver lang tid, når der er trillinger, og Jacob er i øjeblikket sygemeldt for at være med i pasningen af de tre små. Alle trækker selv vejret, men selv om de er rykket ud af kuvøsen, så bliver de fortsat overvåget med puls og iltning.

sup@nordvest.dk