Tricktyveri i Holte

To ældre kvinder blev forulempet i deres hjem

Foto: Helle Christoffersen

To ældre kvinder på Holtegårdsvej i Holte blev tirsdag i sidste uge offer for tricktyve.

"Pludselig stod der bare en i mit soveværelse," fortæller den ene af de to kvinder, som ønsker at være anonym, men navnet er redaktionen bekendt.

Hun havde af praktiske årsager ladet døren være ulåst. Derfor kunne tricktyvene, der beskrives som sigøjnerlignende kvinder, uhindret går ind.

Imidlertid er hun ikke så nem at kyse, så hun kom op af sengen og fik meget tydeligt og bestemt smidt de to kvinder ud ad døren igen.

Desværre var tricktyvene ikke sådan at skræmme, så de gik også ind hos den 78-årige nabo, der mere effektivt blev opholdt af kvinderne. Den ene kom med en historie om, at hun skulle aflevere et tørklæde til en Fru Hansen, der boede et sted i nærheden. Mens hun brugte tid til det, havde den anden held til at stjæle en anseelig sum kontanter fra et andet rum.

"Jeg vælger at ringe til avisen, fordi jeg synes det er vigtigt at få gjort de ældre i området opmærksomme på problemet," fortæller kvinden, som først havde besøg af tyvene.

Ingen af stederne blev der ringet på. Tyvene gik bare direkte ind i boligen. Tricktyvene beskrives som sigøjnerlignende typer, cirka 35 år, buttede af bygning, mørkt hår sat op i hestehale. De var iført spraglet tøj og talte dansk med accent. Politiet blev tilkaldt og ledte efter de to kvinder i området. Dog uden held.