Tricktyve snuppede 78-årig kvindes dankort

Par med østeuropæisk udseende aflurede tilsyneladende kvindes pinkode i Netto, fulgte efter hende og stjal hendes dankort

Det lykkedes mandag eftermiddag den 4. juli omkring kl. 15-15.30 et østeuropæisk udseende par at franarre en 78-årig kvinde hendes dankort.

Parret – en 35-40-årig mand og ditto kvinde – opsøgte kvinden ved opgangen til hendes bolig på Nordre Jernbanevej i Hillerød, hvor de spurgte hende om vej til en læge. De talte ifølge hendes forklaring til politiet også om hospital og lignende. Samtidig fik de så fisket den 78-åriges dankort op af hendes taske, uden hun opdagede det. Der blev efterfølgende hævet et beløb, som politiet ikke oplyser størrelsen af, på kortet.

Kvinden havde forinden været ude at handle i Netto og taget bussen hjem. Ifølge politiet kan tricktyve dermed have afluret hendes kode ved kassen. Men kvinden lagde ikke mærke til, om hun blev overvåget, eller om nogen fulgte efter hende i bussen.

Manden beskrives som ca. 170 centimeter høj, almindelig af bygning og med kort, sort hår. Han var iført en gul/beige polo, og talte meget lidt dansk med accent. Kvinden beskrives som ca. 165-170 centimeter høj og spinkel. Hun havde langt, sort hår, bar spraglet tøj og medbragte en avis.

Nordsjællands Politi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. Mb/mdt