Tre mænd fængslet i stor indbrudssag

Optrævling af stort computertyveri satte politiet på sporet af mistænkt tyvebande. Fem er sigtet, tre fængslet

Københavns Politi har fået varetægtsfængslet tre personer, der alle mistænkes for omfattende indbrud og hæleri i København og Nordsjælland.

Torsdag skred politiet til anholdelse af fire mænd og en kvinde fra Københavns-området. Fredag blev tre af dem fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. De to sidste er fortsat sigtet i sagen.

– Varetægtsfængslingerne giver os tid og ro til vores fortsatte efterforskning, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen, der er leder af indbrudsgruppen i København.

Ved ransagninger hos de anholdte har politiet fundet computere, B&O-højttalere, kontanter, smykker og en masse værktøj, herunder elektronisk værktøj.

De mistænkte indbrudstyve, der er mellem 25 og 40 år, kom i politiets søgelys på grund af telefonaflytninger i en anden stor indbrudssag, hvor der blev stjålet omkring 600 bærbare computere til en værdi af 2,8 millioner kroner.

I sagen om de stjålne computere er 17 sigtet og to personer, hvoraf den ene kommer fra rockergruppen Bandidos, har fået hver fire måneders fængsel for hæleri.

Nogle af de fem, der blev anholdt torsdag, kan også se frem til at blive sigtet i denne sag.

De tyvekoster, der er fundet, stammer ifølge politiet fra en mængde indbrud, og derfor varer det et stykke tid, før politiet har en endelig opgørelse.

Af de tre varetægtsfængslede skal den ene sidde inde i 26 dage, mens to andre blev varetægtsfængslet i hver 14 dage.