Tre års forberedelser til et lokalt facelift

Den nye facade og indretning hos Opel kræver mange forberedelser for at være helt fremme i skoene

Foto: Jeanette Hougaard

Look: De fleste, der triller ned ad Tofte Industri i Helsinge har sikkert bemærket at facaden hos Opel har ændret sig markant. Og kommer man helt indenfor i den store biludstilling, vil man også opdage, at der her er sket store ændringer.

Men det er de færreste der ved, at når Opel Danmark, som i dette tilfælde, beslutter sig for at udrulle nyt facadedesign og indretning ud hos deres forhandlere for at give bilkunderne en bedre oplevelse, så kræver det ikke bare et pænt greb i tegnebogen hos Sørensen Biler, men også en arbejdsproces, der er lang tid undervejs.

"Jeg tror, vi gik i gang i 2012 med at kigge på de første tegninger. De blev så godkendt i 2013. Men så havde vi et problem med, at højden på vores bygning ikke matchede med højden på de facadeplader, der skulle udskiftes foroven. Vi skulle finde på en løsning, der gav en bedre harmoni, og det tog næsten et år at få forklaret arkitekten.

Det blev så endelig godkendt i 2014, og resultatet kunne man så se i sommers," fortæller autoforhandler Henrik Sørensen med en lille smil.

Helt færdigt er det dog ikke, for der mangler stadig nogle detaljer hist og pist, men midt i november, regner Henrik Sørensen med at alt står klart. Så forventer han dog heller ikke, at Opel Danmark kommer med nye indretningsideer foreløbig.

Sørensen Biler repræsenterer ikke færre end tre bilmærker i området, og to af dem, Opel og Suzuki, deler lokaler. Eller rettere gjorde. For som endnu et en del af den nye indretning er der nu opsat en skillevæg mellem de to bilmærker på foranledning af Opel-importøren.

Der blev igen givet en lille dispensation til den lokale Opel-forhandler, som fik lov til at lave en skillevæg, der var 30 cm lavere end den burde være – for ellers skulle hele loftsbelysningen ændres. Med nye gulve, møbler og indretning i øvrigt, skulle der så efterhånden, efter mange forberedelser, være helt styr på fremtidens facelift hos Opel.