Trailer-demonstration for genbrugsplads

Borgere i Slangerup kæmper for deres genbrugsplads. Senest har man varslet en trailer-demonstration fra Slangerup til Frederikssund og retur – fredag eftermiddag. Politiet var dog ikke enige i tidspunktet

PÅHÆNG Per Heinicke fra Slangerup havde gerne set vejene mellem Slangerup og Frederikssund fyldt med biler iført trailer – hele eftermiddagen nu på fredag.

Men det ville politiet ikke give tilladelse til.

"Selvom det ikke er mig, der sidder med den afgørelse, kan jeg sagtens sige dig, hvorfor den ansøgning har givet et afslag. Det er af hensyn til afviklingen af myldretidstrafikken," siger vicepolitiinspektør Per Haxthausen fra Hillerød Politi.

"Jeg kan da også godt forstå politiets afslag," siger Per Heinicke, initiativtager til demonstrationen, "en bil med anhænger kommer op på 10 meter. Politiet ser gerne 35 meter mellem hvert køretøj med anhænger – så er vi på 45 meter pr. køretøj. Og jeg har sagt, vi skal være 50 for at gennemføre demonstrationen. Så er vi oppe på en kø af biler og trailere på over to km."

Fredag kl. 14 var da også valgt for at provokere, indrømmer Per Heinicke, som nu har søgt om tilladelse til en lignende demonstration søndag 21. maj med start fra Slangerup kl. 10.00. Per Heinicke håber, at han kan påvirke politikerne i Slangerup til at nægte at nedlægge genbrugspladsen på Lystrupvej.

Demonstrationer og underskriftsindsamlinger er ellers ikke noget pensionisten plejer at beskæftige sig med.

"Jeg er ikke nogen særlig, og jeg bruger ikke genbrugspladsen særlig meget. Men jeg synes, det er fuldstændigt vanvittigt at nedlægge genbrugspladsen på Lystrupvej," siger Per Heinicke, som også har oprettet en hjemmeside til indsamling af underskrifter til formålet.

Desuden har han varslet et informationsmøde på Rådhuspladsen i Slangerup på lørdag kl. 10, hvortil han har inviteret samtlige byrødder personligt.

"Indtil videre har jeg "ja" fra Erik Fristrøm, Carsten Cederholm og Jørgen Thorslund men "nej" fra borgmester Bent Lund og Allan Madsen," fortæller den aktive pensionist.

Politiet har dog hverken givet tilladelse til demonstrationskørslen søndag kl. 10 eller til informationsmødet lørdag kl. 10 endnu.

"Men jeg kan da oplyse, at vi plejer at være meget large med at give folk tilladelse til at ytre deres mening," fortæller vicepolitiinspektøren fra Hillerød Politi.

Hvorvidt Per Heinicke rent faktisk får tilladelse til sit informationsmøde og til trailer-demonstrationen kan du følge med i på hjemmesiden han har oprettet til formålet. Adressen er: www.genbrugspladsen-slangerup.dk.