Trafikken glider på julens sidste udrejsedag

De fleste med en lang køretur foran sig er allerede kørt hjem til jul, og der er få biler på vejene juleaften.

Fredag og lørdag var de to helt store udrejsedage hos DSB. Her ses rejsende, der skulle hjem til jul fredag, på Københavns Hovedbanegård.
Fredag og lørdag var de to helt store udrejsedage hos DSB. Her ses rejsende, der skulle hjem til jul fredag, på Københavns Hovedbanegård.

Søndag morgen glider juletrafikken uden problemer, og der er næsten heller ikke nogen biler på vejene.

Det fortæller Brit Osted Nielsen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

– Vi forventer ikke, at der bliver pres på i dag. Der kan komme lidt ekstra biler på vejene et sted mellem klokken 11-13 cirka og igen mellem 17-19.

– Men der skulle ikke blive de store problemer, siger hun.

De fleste kørte hjem til jul lørdag, lillejuleaften, og dagen før, fredag 22. december.

Bilisterne, der kørte de dage, var dem med en lang køretur foran sig hjem til jul, fortæller den vagthavende.

– Bilisterne, der er på vejene (søndag, red.), er stort set dem, der holder jul i nærområdet hos familier, der bor inden for en 20-30 kilometer. Altså, dem, der kører de kortere strækninger, siger hun.

Forventningen er, at der først bliver travlt på vejene igen 2. juledag, når folk skal hjem igen.

Ligesom bilisterne er de fleste, der skulle hjem med tog, taget afsted. De fleste tog toget hjem 22. og 23. december, fortæller Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

– Der er væsentligt færre, der rejser med vores tog i dag. Det, som vi til gengæld kan se i forhold til det storkøbenhavnske S-togsnet, er, at der vil være en hel del rejseaktivitet cirka fra middagstid og frem til klokken fem.

– Det er selvfølgelig primært folk, der skal frem til jul i det storkøbenhavnske område og selvfølgelig nogle, der skal i kirke, fortæller informationschefen.

Det er typisk dem, der skal holde jul på Fyn og i Jylland og har langt, som rejste lørdag og fredag. Ni ud af ti togrejsende kom frem til tiden 22. og 23. december ifølge DSB.