Træt af bussen? Måske skulle du få din egen bil

Træt af bussen? Måske skulle du få din egen bil

Kollektiv transport er et smukt koncept, hvis praktiske eksekvering er knapt så romantisk. Idéen er jo, at folk på tværs af samfundslag mødes i tog eller bus og optager en brøkdel af den plads, de ville gøre, hvis de kørte i hver deres bil. Er turen lang, kan du finde computeren frem og arbejde lidt eller se serier, siden du ikke behøver vise samme opmærksomhed for omgivelserne, som sad du i en bil.

Led og ked af kollektiv transport?

Men som sagt skaller den romantiske fernis af, når idéen omsættes til praksis. For hvem kan lide at sidde i en overfyldt bus klemt op ad en gammel gut, der ikke forstår at flytte sig, så snart et sædepar bliver ledigt? Og hvem kan lide at indånde andres udånding i 1,5 time? Så er det nu på mange måder bedre at køre i bil, har du råd til én. Hvad gør du, hvis du ikke har det? Lån penge online eller hvad?

Skal det være en ny bil?

Det er i hvert fald sandt, at du hurtigt kan finde lån på nettet med udbetaling samme dag, som du ansøger om lånet. Ønsker du at få råd til din egen bil, var det at låne penge én måde at gøre det på. Især hvis du insisterer på, at det skal være en ny bil, virker det tiltrækkende at låne penge. For det er naturligvis sværere at spare 300.000 kr. sammen end 30.000 kr. for noget med et par år på bagen.

Sammenlign lån online

Nu adskiller lån sig fra hinanden, hvad gælder deres pris og vilkår. Vil du have nemt ved at holde ét lån op mod andre, kan du ved at klikke på linket ovenfor sammenligne lån fra forskellige steder på ting som kreditbeløb, variable debitorrenter, ÅOP og forventet månedlig ydelse. Generelt så er det godt at være obs på ÅOP specifikt, da dette (årlige omkostninger i procent) viser, hvor dyrt et lån er.

Hvad er alternativet til at låne til bil?

Overvej dog altid alternativer til lån. At spare op over tid er ét alternativ. Et andet er at lease bil, hvis du ønsker en bil stillet til din rådighed nu og her. At lease bil bringer sine egne overvejelser med sig – fx skal du vide, om du ønsker operationel eller finansiel leasing – det sidstnævnte er typisk billigst, men ved operationel leasing slipper du for, det er dig, der skal betale driftsudgifter i leasingperioden.