Træner bortvist i Serie 1-premiere

Hillerød Fodbold fik 1-1 i første kamp i Serie 1 lørdag hjemme mod FC Øresund og Hillerøds træner blev bortvist efter protester

Af Mads Hussing og John Jessen Hansen (foto)

Det var rent tyveri, at Hillerød Fodbold måtte nøjes med uafgjort 1-1 i hjemmekampen mod FC Øresund i Serie 1, men hjemmeholdet formåede ikke at udnytte sine chancer, og blev snydt for et meget tydeligt straffe i 2. halvleg.

Situationen omkring det manglende straffespark blev kampens kontroversielle øjeblik. Det meste af stadion så de to hænder, som Øresund-spilleren havde over hovedet, og reddede et skud på målstregen med.

Dommeren så det ikke, og det fik Hillerøds træner Peter Ebbe Tønder helt op i det røde felt. Han løb langs banen og råbte både på dommeren og linievogteren, og det endte med at dommeren spurtede ud til Peter Ebbe Tønder, og bortviste ham.

"Jeg synes det var en intolerant dommer, og jeg burde have fået en henstilling først. Jeg havde ikke sagt noget grimt, det er intolerance af værste skuffe," sagde en skuffet Peter Ebbe Tønder efter kampen.

En kamp som Hillerød havde under kontrol, og burde have vundet. I 1. halvleg pressede hjemmeholdet godt på, dog uden at det blev til de helt store chancer.

Bare fem minutter efter pausen blev det dog 1-0 til Hillerød Fodbold, da Nikolaj Kristensen fik bolden i nettet.

Hillerød pressede videre efter målet, og burde altså midt i halvlegen have fået et straffespark. Det blev ikke dømt, og de chancer, som hjemmeholdet kæmpede sig til, blev ikke udnyttet.

Derfor var FC Øresund hele tiden med i kampen, og efter en kollektiv blunder i Hillerød-forsvaret bare otte minutter før tid, så fik Øresund udlignet til 1-1.

Peter Ebbe Tønder så resten af kampen langt fra banen, og uden at måtte råbe til spillerne. Han var dog tilfreds med spillet.

"Jeg synes vi havde styr på det, og alt gik efter planen. Det er ufortjent at vi ikke vandt, for vi havde mange chancer. Det er et dumt mål de fik, men jeg er godt tilfreds med spillet. Og så er der jo det straffe vi blev snydt for – vi blev jo snydt for et mål," siger Peter Ebbe Tønder.

Hillerød skal i aktion allerede onsdag 22. august, hvor holdet skal spille i Ballerup Idrætspark mod BSF.