Træner: Baneholdet skal overgå sig selv

Målet for 4000 meter-holdet er en tid på under fire minutter. Og så vil OL-bronzen være inden for rækkevidde.

Banelandsholdet i cykling var vel nok Danmarks mest sikre bud på en OL-medalje for fire år siden.

Men denne gang vil det være en kæmpestor overraskelse, hvis 4000 meter-holdet kommer i nærheden af sølvmedaljerne fra Beijing.

Danmark stiller med en helt ny kvartet – med undtagelse af Michael Mørkøv – og skal sandsynligvis overgå sig selv markant i London.

– Målet er, at vi kan køre under 4.00 minutter og måske kæmpe med om bronze, siger landstræner Casper Jørgensen.

– Vi skal forbedre os en hel del, for det hurtigste, vi har kørt, er 4.03. Tre sekunder er meget, men det tror jeg godt, at vi kan gøre.

Storbritannien og Australien er lige nu er i en klasse for sig, og det er derfor kun realistisk at håbe på bronze for det danske hold, der består af Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade og Michael Mørkøv.

– New Zealand og Rusland er også stærkere end os, så vi skal køre et fantomløb og håbe, at de ikke rammer dagen.

– Mens Storbritannien og Australien kører som en maskine, så har New Zealand og Rusland et meget lavt bundniveau. De svinger meget mere, så det er faktisk realistisk at håbe på, at de ikke rammer dagen, siger Casper Jørgensen.

Klokken 17.42 torsdag kører banekvartetten kvalifikation, og lykkes det at slutte blandt de otte bedste nationer, fortsætter konkurrencen fredag, hvor der er også er finale.