Toyota kalder flere biler tilbage

Den japanske bilgigant Toyota fortsætter med at kalde biler tilbage i hobetal. Nu drejer det sig om 436.000 biler af blandt andet typen Prius.

Toyota direktøren Yuji Yokoyama i midten bukker ydmygt for en embedsmand fra Japans transportministerium ( til venstre ) efter  det officielt er meddelt at Toyota tilbagekalder Prius-modellen.  (Foto: Toru Hanai/SCANPIX DANMARK 2010)
Toyota direktøren Yuji Yokoyama i midten bukker ydmygt for en embedsmand fra Japans transportministerium ( til venstre ) efter det officielt er meddelt at Toyota tilbagekalder Prius-modellen. (Foto: Toru Hanai/SCANPIX DANMARK 2010)

Toyota har meddelt den japanske regering, at koncernen tilbagekalder den nyeste Prius-model og to typer hybridbiler for at reparere bremserne.

Tilbagekaldelsen begynder i Japan og fortsætter i USA og Europa.

– Vi har fået at vide, at Toyota vil tage samme skridt over hele verden, siger en embedsmand i det japanske transportministerium.

På verdensplan er der solgt mere end 300.000 af den seneste model af hybridbilen Prius, og over 100.000 af de to andre biler, Sai og Lexus HS250, der har samme bremsesystem.

Toyota, der er verdens største bilproducent, har i forvejen tilbagekaldt over otte millioner biler globalt på grund af problemer med gaspedaler, der sætter sig fast.