Tour-chef Christian Prudhomme er smittet med coronavirus

Mens alle ryttere er coronafri er løbsdirektør Christian Prudhomme testet positiv for virusset.

Frankrigs premierminister, Jean Castex (tv.), sad i følgebil med løbsdirektør Christian Prudhomme (th.) på lørdagens 8. etape.
Frankrigs premierminister, Jean Castex (tv.), sad i følgebil med løbsdirektør Christian Prudhomme (th.) på lørdagens 8. etape.

FAKTA: 10. etape i Tour de France

Fakta om 10. etape i Tour de France:

Tirsdag 8. september.

Fra Île d'Oléron Le Château-d'Oléron til Île de Ré Saint-Martin-de-Ré, 168,5 kilometer.

Type: Flad.

*Beskrivelse: Etapen er pivflad med flad på. Men den ligger helt ude ved atlanterhavskysten mellem to øer, så sidevind kan hurtigt gøre en forventet sprinteretape til et dramatisk kaos af klassementskampe i et splintret felt. Etapen står derfor i uforudsigelighedens tegn, for selv om alle hold selvfølgelig har tændt advarselslamperne for længe siden, har vi ofte set, hvor langt der kan være fra tanke til udførelse, hvis vinden blæser op til dans.

*Vidste du at … vinderen af en indlagt spurt får 1500 euro.

*Hold øje med:

Wout van Aert (Jumbo-Visma)

Caleb Ewan (Lotto Soudal)

Sam Bennett (Quick-Step)

Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme er testet positiv for coronavirus, oplyser flere nyhedsbureauer.

Tourens Twitter-profil bekræfter, at det er tilfældet. Det tilføjes, at Prudhomme ikke er en del af "løbsboblen" i Touren og derfor ikke har været i direkte kontakt med rytterne.

Nyheden om den smittede løbsdirektør kommer samme dag, som samtlige ryttere i feltet kan stille til start på 10. etape tirsdag efter at have afleveret negative test.

Prudhomme skal ifølge nyhedsbureauet AFP nu forlade løbet og være i karantæne i mindst en uge. Touren bekræfter på Twitter, at Prudhomme er i karantæne i syv dage.

På mandagens hviledag blev samtlige ryttere samt personalet omkring Touren testet. Det blev til 841 coronatest.

Det samme kommer til at ske igen, når feltet rammer næste hviledag på mandag.

Afviklingen af årets Tour midt under coronapandemien mødte allerede før løbet kritik fra flere sider. Og lørdag kom kritikken fra kernen af Tour de France, nemlig flere ryttere.

På 8. etape var det svært at få øje på coronarestriktionerne, da rytterne, som man har set i mange år, måtte skære cyklerne gennem fortættede menneskemængder på bjergene.

Mange bar mundbind som påkrævet, men det var langtfra alle, ligesom hensynet til at holde afstand var helt forduftet.

Blandt andre den danske verdensmester Mads Pedersen kritiserede situationen, men Frankrigs premierminister, Jean Castex, så ganske anderledes på det.

– Det, jeg så i dag (lørdag, red.) i Pyrenæerne, gør mig glad, sagde han ifølge AFP efter at have fulgt etapen fra kommissærbilen sammen med netop Christian Prudhomme.

Den udmelding om oplevelsen på etapen blev ikke vel modtaget af blandt andre Mads Pedersen.

– På holdene skal vi leve i bobler, og folk skal testes i hoved og røv. Selv når vi sidder i bussen, skal vi nærmest have masker på, sagde han.

– Så kommer vi ud på landevejen, og så ser man den franske premierminister, eller hvem det var, udtale, at han ikke så nogen problemer i billederne fra etapen forleden. Det er lidt kritisk.