Torvedage med fokus på de unge slutter første halvdel af sæsonen

Aktiviteterne til denne lørdags Birkerød Torvedage står Ung i Rudersdal for. Det er forårsæsonens sidste torvedage

burst
burst

Lørdag 4. juli er sidste torvedag inden sommerferien og afslutter en forårssæson, der er forløbet noget anderledes end oprindelig planlagt – men alligevel har det kun har været en positiv oplevelse.

"Det blev jo kun til fem torvelørdage i foråret, men jeg synes alligevel, at vi kan se tilbage på en meget vellykket forårssæson," siger Rikke Andersen fra Birkerød Torvedage i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi måtte lægge ud med det halve antal stadeholdere af det, vi kunne have haft, af hensyn til afstandskravet. Vi har stille og roligt øget antallet af stadeholdere de efterfølgende lørdage, uden at tabe fokus på at minimere smitterisikoen. Der har været håndsprit og skilte på pladsen og alle har passet godt på hinanden."

Der har været god aktivitet på markedspladsen, fortæller folkene bag Birkerød Tovedage, og i sidste uge var der for eksempel udsolgt.

Derfor sender arrangørerne også en opfordring til at melde sig til efterårets stadepladser allerede nu, inden torvedagene vender tilbage 8. august.

På lørdag er det Ung i Rudersdal, der står for aktiviteterne i forbindelse med markedet og giver et par smagsprøver på de ting, de arbejder med. Fritidsundervisningen giver smagsprøver fra et par af de fag, der tilbydes, nemlig teknologi, der demonstrerer "Prøv at styre en robot" – det er Fable Robotten fra Shape Robotic, og "Kreahjørnet" for dem, der kan li' at male i stærke farver. SSP deltager med resultater fra Ungeprofilundersøgelsen i Rudersdal, og der præsenteres et projekt for unge med psykisk sårbarhed, som er udviklet af de unge selv.

Og så er der musikalsk underholdning med Velvet Sound, der er kendt på mange spillesteder rundt omkring for deres "vilde rock", der henter inspiration fra nogle af rockens store, gamle profiler, bl.a. Guns N' Roses og Jimi Hendrix. De har tilpasset de gamle arrangementer så de også passer til et mere ungdommeligt publikum. Det vigtigste for gruppen er at være helt nede på jorden, og bare koncentrere sig om, at alle har en fest. Til Birkerød Torvedag har de dog skruet lidt ned for lyden og de spiller unplugged, halv-akustisk , så alle på dagen kan være med.