Tømmerhandel bliver til boliger

Peter Larsens tømmerhandel ved Møllevej i Jyllinge bliver efter alt at dømme omdannet til 15-20 nye boliger

Foto: Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i marts måned, så er Peter Larsen interesseret i at afhænde sin gamle tømmerhandel til fordel for nye boliger på Møllevej i Jyllinge.

Nu ser planerne ud til at blive ført ud i livet. I hvert fald har teknik- og miljøudvalget i Roskilde Kommune netop indstillet til byrådet, at der gives grønt lys til et nyt boligkompleks i Jyllinge. Planen har været offentligt fremlagt, og det forventes, at der kan bygges cirka 15-20 nye boliger i to etager på grunden.

"Tømmergården er lukket, og jeg står tilbage med en byggegrund på 17.000 kvadratmeter. Jeg er 62 år, så jeg skal ikke bruge arealet til at rende rundt og slå græs. Derfor har jeg søgt kommunen om tilladelse til en lokalplan. Jeg ved ikke, om der kommer til at ligge seniorboliger eller ældreboliger, men et boligområde vil være mere hensigtsmæssigt end noget erhverv", har Peter Larsen tidligere udtalt.

Nu ser hans ønske ud til at gå opfyldelse, og boligplanerne møder også begejstring hos Torben Jørgensen, formand for teknik- og miljøudvalget.

"Det meget fine haveanlæg med store gamle træer og buske vil danne rammerne for den nye bebyggelse. Det kan blive en smuk og helstøbt bebyggelse, der fra starten har en grøn karakter", siger han.

Det er planen, at boligerne skal afspejle ejendommens tidligere anvendelse som tømmerhandel ved at facaderne skal fremstå med en overvægt af træbeklædning.