Toårig dreng i kritisk tilstand efter at være faldet i sø

En lille dreng blev torsdag formiddag reddet op af en sø på Vestsjælland og fløjet til Rigshospitalet.

lægehelikopter akuthelikopter helikopter ambulance
lægehelikopter akuthelikopter helikopter ambulance

En toårig dreng er torsdag eftermiddag i kritisk tilstand, efter han tidligere på dagen faldt i Torbenfeld Sø ved Mørkøv på Vestsjælland.

– Det er en dreng, der er faldet i vandet, fortæller Henrik Olesen, der vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 Øst.

Politiet har endnu ikke oplyst det præcise sted, men i en Facebook-gruppe oplyses det, at ulykken er sket ved Rævebjerg i Mørkøv.

Drengen blev hentet af en lægehelikopter og er fløjet til Rigshospitalet til nærmere behandling. Ifølge politiet er hans tilstand kritisk.

– Han blev fundet i vandet og er stadigvæk på Rigshospitalet, siger vagtchef Henrik Olesen.

– Vi er derude for at klarlægge hændelsesforløbet, og så bliver det behandlet som en arbejdsulykke, fortsætter han.

Ifølge et tip, som TV2 Øst har fået, skulle barnet være fra Børnehuset Krummeluren, der er en privat institution. TV2 Øst har været i kontakt med lederen af Krummeluren, som ikke ønsker at udtale sig.

Arbejdstilsynet oplyser til TV2 Øst, at det er orienteret om ulykken, men at dets ansvar i første omgang er at sikre de ansatte i forhold til ulykken.

Tilsynet oplyser, at de ansatte på institutionen modtager psykisk førstehjælp efter ulykken, og da Arbejdstilsynets opgave er at sikre de ansattes vilkår, gør det ikke mere ved sagen her og nu, men giver de ansatte ro.

Arbejdstilsynet vil dog sandsynligvis aflægge institutionen et besøg om nogle dage, når ulykken er kommet mere på afstand.

Artikel på TV2 Østs hjemmeside om ulykken