Tirsdagsanalyse torsdag aften

Foto: Mik

Næsten-formanden Kristian Jensen fra Venstre, ham med underbukserne med henvisning til Venstres rigtige formand Lars Løkke Rasmussen og den nuværende socialdemokratiske statsminister Helle Thorning Schmidt, der kan se frem til at bage boller i Wales til september og hjælpe sin mand i hans forsøg på at blive valgt til Underhuset i England, når hun alligevel har tabt folketingsvalget herhjemme i år.

Sådan kan en time i selskab med Peter Mogensen og Michael Kristiansen opsummeres, efter at makkerparret fra Tirsdagsanalysen på TV2 News torsdag aften besøgte Scandinavian Trade Building i Allerød. Her var de inviteret som særlige gæster i anledning af ti års jubilæet for den årlige nytårskur med August Jørgensen Advokater, Danske Bank og revisionsfirmaet PwC. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mere end 200 tilhørere fik en uforglemmelig indføring i aktuel dansk politik, hvor der også var plads til spørgsmål fra salen.

Hvornår kommer valget lød et af spørgsmålene?

Peter Mogensen kunne ikke give et klart bud.

– Det er fuldstændigt umuligt at sige, hvornår valget kommet. Meningsmålingerne har været stort set fastfrosset i de to blokke i halvandet år, så der er intet argument for, at Helle Thorning-Schmidt skal udskrive valg. Det kommer derfor først til september med mindre Løkke to lørdage i træk klokken halv tolv om aftenen banker ind i en 7-eleven på sin cykel, og det hele bliver filmet og lagt på youtube. Så har hun muligvis en chance.

Michael Kristiansen pegede til gengæld på den sidste tirsdag i april som valgdag og fastslog samtidig, at det i hvert fald ikke kommer på den anden siden af sommerferien.

– Hvis hun venter til efter sommerferien, så vil alle sige, at hun ikke udskrev valget, fordi hun ikke turde, og det kan være farligt for hende.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis fredag