Tine Baun tabte OL-kvartfinalen

Dommerkendelse i slutningen af 2. sæt fik måske afgørende betydning i Bauns kamp mod Nehwal

Foto: Jens Buck-Jensen

Tine Baun var torsdag godt klar over, at hun skulle op i et andet gear end dét, vi har set i de indledende kampe, hvis hun skulle i semifinalen ved OL i London. Det lykkedes da også i store dele af kvartfinalen mod indiske Saina Nehwal, men i sidste ende var Nehwal for stærk og vandt i to sæt 21/15 22/20.

Første sæt forløb mest på Saina Nehwals præmisser. Hun var konstant et skridt foran Tine Baun og med otte sætbolde i første sæt kunne hun tillade sig at slappe lidt af.

I andet sæt lykkedes det Tine Baun at sætte den indiske favorit under pres. Godt nok kom Saina Nehwal først til 11, men derefter stod der Tine Baun på det meste og foran 18/15 og få øjeblikke senere 20/17 lignede det et tredje sæt.

Men Saina Nehwal nægtede at give op, og da en liniedommerkendelse på baglinien ved stillingen 20/18 gik Tine Baun imod, fjernede det hendes focus så meget, at Saina Nehwal kunne tage de sidste tre points og dermed sikre sig billetten til semifinalen.

Tine Baun derimod må trøste sig med at det var hendes bedste OL-resultat i tredje forsøg, men ærgrede sig naturligvis over, at hun var så tæt på et tredje og afgørende sæt.

"Jeg havde tre sætbolde, men får desværre ikke udnyttet nogen af dem. Men jeg er sikker på, at den bold var ude, og derfor troede jeg, jeg havde vundet sættet," lød det fra en tydeligt skuffet Tine Baun, der dog også fandt lidt glæde i nederlagets stund:

"Heldigvis slutter jeg godt af med det spil, der kan hamle op med asiaterne, og mod netop Saina Nehwal troede jeg på min chance".

Nu venter der i bedste fald Saina Nehwal to kinesere, men med den succes hun har oplevet, har hun absolut en chance for at gå hele vejen.