Tilsidesætter anstændigheden

"En kritik skal være saglig og ikke et mønstereksempel på injurier"

Af Niels Storgaard Simonsen (K), Fasanvænget 531, Kokkedal:

Kim Egholm havde et helt uhørt angreb på tre byrådspolitikere i sidste uge. Nemlig Thomas Bak og Egon Frandsen fra Venstre samt undertegnede.Det er helt i orden at blive kritiseret som politiker, ja det er ønskeligt og nødvendigt. Men en kritik skal være saglig og ikke et mønstereksempel på injurier.

Jeg er blevet beklikket på både moral og indsigt og svines til med usandheder og beskyldninger om lovbrud og populisme. Ligesom det er yderst tankevækkende, at Kim Egholm åbenbart mener, at demokratiet skal sættes ud af kraft.

Hans holdning er jo tydeligvis, at vi politikere blot skal gøre, som embedsmændene bestemmer.Der er ikke gran af sandhed i Kim Egholms påstande om min person. De er tydeligvis blot et led i en grov mistænkeliggørelse, fordi jeg ikke har samme opfattelse af en lukning af vejen som ham.

Hans påstand om, at jeg ikke skulle være i stand til at tage stilling i sagen er urimelig. Både min uddannelsesmæssige baggrund såvel som mine erfaringer som formand gennem fem år for Teknik- og Miljøudvalget i Karlebo gør, at Kim Egholm kan spare sig sine "bekymringer" angående mine kompetencer. Med min baggrund kunne jeg bl.a. konstatere, at forvaltning og udvalg tydeligvis havde genoptaget sagen i strid med den kommunale styrelseslovs § 21, stk. 1.

Denne § foreskriver, at der skal foreligge væsentligt nyt i sagen for at udvalget kan genoptage sagen. Men det gør der ikke. Da der intet væsentligt nyt foreligger i sagen, står Fredensborg-Humlebæk Byråds beslutning fra december 2006 om at lukke vejen fortsat ved magt.Denne beslutning har jeg ingen lod og del i.

Spørgsmålet er således nu blot, hvordan en lukning kan føres ud i livet. Det er det, Miljø- og Teknikudvalget skal beslutte.