Tillykke: Kjeld Koplev fylder rundt

Kjeld Koplev fylder 80 år 7. februar

Kjeld Koplev, Holte, er især kendt for sit personlige radioprogram 'Koplevs Krydsfelt', som han sendte i syv år og fik Publicistklubbens Jubilæumspris for. Og indtil for nyligt har Danmarks Radio i over et år genudsendt 'Koplevs Køkken', hvor Koplevs behagelige stemme og små mad-anekdoter har inspireret mange lyttere hver lørdag ved spisetid.

Koplev er oprindelig uddannet kok, men kom til at hade den rå og sadistiske behandling datidens kokkeelever var ude for. Det gjorde ham politisk bevist og nysgerrig efter at finde en anden levevej.

Han kom i lære som journalist på Land og Folk, og blev senere headhuntet til Danmarks Radio. I I994 fik hans daværende program P1 prisen.

I 1972 blev Koplev leder af Fiolteateret, men 'løb' efter to år tilbage til Danmarks Radio.

Alene og sammen med Marianne Koester har Koplev skrevet mange børne/ ungdomsbøger og kogebøger. I I982 vandt de Borgens børnebogspris for bedste spændingsbog. Og sit eget liv har han skrevet om i bøgerne: 'Den kejtede kommunist' og 'Journalist på trods'.

Kjeld Koplev er født ind i en jødisk familie, men modtog den kristne dåb i 2008. I de senere år har han holdt mange foredrag om sit valg af kristendommen. Et valg, der har betydet meget for ham personligt.

Efter at have begyndt på arbejdsmarkedet som 16 årig, nyder Koplev nu sit otium med stor glæde. Han hører radio, ser film. læser, laver mad og nyder naturen.