Tidligere R-formand støtter næstformand

Den radikale næstformand, der trues af modkandidat, får nu opbakning fra partiets tidligere formand Søren Bald og Radikal Ungdom.

Mens ni ud af 10 storkredsformænd i Det Radikale Venstre officielt foretrækker en ny næstformand i partiet, nemlig Sander Jensen, der er modkandidat til den nuværende næstformand, Zenia Stampe, så får Zenia Stampe nu opbakning fra partiets tidligere formand Søren Bald.

En stor del af kritikken mod Zenia Stampe går på, at hun bruger næstformandsposten for politisk og til at profilere sig selv som folketingskandidat.

Blandt andet ved at have været frontfigur i en republikansk kamp mod kongehuset og ved at klage til Statsadvokaten over en udtalelse fra drabschef Ove Dahl om rumænske kriminelle.

Men Søren Bald bakker op om Zenia Stampe:

– Jeg foretrækker så klart Zenias varme, kald det gerne glødende, engagement i den radikale sag. Hun lægger hovedvægten på det politiske, mens nogle af dem, som taler organisation og organisation, nok hellere burde engagere nye folk via et tydeligt politisk ståsted båret af ildhu. Hellere ild end støv, lyder opbakningen fra Søren Bald.

Også landsformand for Radikale Ungdom, Simon Dyhr, bakker hende op:

– Zenia gør en enorm forskel for partiet, og hun er en stor inspirationskilde for mange ungradikale landet over. Hun har i hele værdidebatten og specielt med sommerens racismeparagrafdebat, været den eneste centrum-venstre politiker, der har givet højrefløjen kamp til stregen. Hun har gjort en kæmpe forskel i hele værdidebatten, lyder det fra Simon Dyhr.

De Radikale holder landsmøde i weekenden, hvor det afgøres, om Zenia Stampe skal fortsætte som næstformand, eller om posten skal overtages af Sander Jensen.