Tidligere nyhedschef erkender sig skyldig i Se og Hør-sag

Både Aller Media A/S og tidligere nyhedschef vil i et retsmøde fredag erkende sig skyldige i Se og Hør-sagen.

I et retsmøde fredag vil tidligere nyhedschef Lise Bondesen erkende sig skyldig i Se og Hør-sagen. Det samme vil Aller Media A/S. Arkivfoto.
I et retsmøde fredag vil tidligere nyhedschef Lise Bondesen erkende sig skyldig i Se og Hør-sagen. Det samme vil Aller Media A/S. Arkivfoto.

I et retsmøde fredag i Retten i Glostrup vil tidligere nyhedschef Lise Bondesen erkende sig skyldig i Se og Hør-sagen. Det samme vil Aller Media A/S, skriver Jyllands-Posten.

Københavns Vestegns Politi oplyste onsdag, at man har tiltalt otte personer i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

Afgørelsen er truffet, efter at Københavns Vestegns Politis efterforskning har været forelagt Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i nyere dansk mediehistorie.

I sagen skal en it-medarbejder hos IBM – kendt som tys-tys-kilden – have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have købt og udnyttet til at spore og skrive om kendte menneskers privatliv.

Aller Media A/S oplyste tidligere onsdag, at man vil betale den bøde, som retten når frem til er rimelig.

Lise Bondesens advokat minder om, at Lise Bondesen tidligere har erkendt, at hun kendte til brugen af den såkaldte tys-tys-kilde, der videregav ulovligt indhentede oplysninger fra sin arbejdsplads hos PBS/IBM til journalister på Se og Hør.

– Umiddelbart efter at sagen kom frem, så stod Lise frem og fortalte sin version af historien. Det har hun stået ved, når hun har været til afhøring hos politiet – at hun godt viste, at det der foregik, ikke var som det burde være, siger Christian Riewe.

Han regner derfor med, at sagen vil være afsluttet fredag, da tiltalen er meget lig den sigtelse, som Lise Bondesen tidligere har sagt, at hun i det væsentligste kan erkende.

Normalt bliver der ikke skrevet et anklageskrift i tilståelsessager, men det er der helt usædvanligt blevet gjort i denne sag.

– Nu er der kommet et anklageskrift, og det har vi ikke haft meget tid til at arbejde med, fordi vi fik det i dag. Men vi tænker stadig, at der kan være udsigt til, at vi kan være færdig med sagen for Lises vedkommende på fredag, siger han.