Tidligere Leipzig-træner skal stå i spidsen for Belgien

Domenico Tedesco bliver ny landstræner for Belgien, i første omgang frem til næste sommers EM i Tyskland.

Domenico Tedesco er ny landstræner for Belgien. (Arkivfoto).

Domenico Tedesco er ny landstræner for Belgien. (Arkivfoto).

Belgiens nye fodboldlandstræner er udpeget. Det bliver den tidligere RB Leipzig-træner Domenico Tedesco, der skal stå i spidsen for Belgien.

Han har skrevet under på en kontrakt, der gælder frem til EM i sommeren 2024, oplyser Belgiens Fodboldforbund på sin hjemmeside.

Tedesco overtager jobbet efter Roberto Martínez, der stoppede efter Belgiens skuffende VM i Qatar.

– For mig er det en stor ære at være Belgiens nye landstræner. Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven, og jeg er enormt motiveret. Jeg havde en rigtig god følelse lige fra den første samtale, fortæller Domenico Tedesco.

Den 37-årige Tedesco, der er født i Italien og vokset op i Tyskland, har også været træner for Schalke 04 og Spartak Moskva.

I december 2021 blev han udnævnt som Leipzig-træner, men det blev kun til ni måneder i stillingen, før han blev præsenteret for en fyreseddel.

Han får debut som træner for Belgien 24. marts i udekampen mod Sverige i EM-kvalifikationen.

Hans forgænger, Roberto Martínez, var Belgiens landstræner fra 2016 til 2022, men det sluttede altså med slutrunden i Qatar, hvor Belgien røg ud i gruppespillet.

Siden er Martínez blevet landstræner for Portugal, der efter VM sagde farvel til Fernando Santos, som nu er blevet træner for Polen.

/ritzau/