Tid til at trille tommelfingre

INTERVIEW: Først når Rolf Sørensen har kommenteret dette års vinder af Tour de France på TV 2, kan han holde sommerferie. Men hvor mange danskere rejser sydpå og ned til varmen, skal den tidligere cykelrytter hjem til Danmark og holde ferie sammen med fam

Foto: Eva Catter

Hvad skal du lave i sommerferien?"Når andre holder ferie, arbejder jeg. Sådan har det altid været. I juli måned er jeg for eksempel til Tour de France i Frankrig – før i tiden som cykelrytter og i dag som kommentator. Men når touren er overstået skal vi hjem til Danmark og holde 14 til 18 dages ferie i august. Vi låner et sommerhus i Tisvilde, hvor jeg er kommet siden barndommen, og som er et fantastisk sted. Vi skal bruge ferien på at være sammen med familie og venner og forhåbentlig bliver der også tid til at trille tommelfingre – selv om det næppe sker. Selvfølgelig skal vi også på stranden og lave god mad med danske råvarer som friske kartofler, jordbær, ærter og fisk. Det sætter man pris på, når man bor i udlandet."Fortæl om din værste ferie?"Puha. Jeg har næsten aldrig holdt ferie, fordi jeg altid har cyklet. Hvis jeg endelig har holdt ferie har det været i november og december måned, hvor jeg er taget et eller andet sted hen. Og det er næsten ligegyldigt, hvad der sker, så prøver jeg at få de bedste oplevelser ud af det – det er jo ferie. På det punkt er jeg vist meget large."Hvor foretrækker du at holde sommerferie?"I sommerhalvåret er det helt klar i Danmark. Resten af året foretrækker jeg at slappe af hjemme i mit dejlige hus i Italien – især når man samtidig kan hive stikket ud til telefonen og faxen. Vi bor i Toscana og jeg nyder den afslappede livsstil, som italienerne er kendt for. De lever i højere grad deres liv udendørs og søndagen er den helt store dag, hvor man, havde jeg nær sagt, går ud og viser sine nye sko frem. Her er knap så hektisk og stressende som på de danske breddegrader. Til gengæld er danskerne rigtig gode til at slappe af, når de endelig holder fri." Hvad betyder sommerferien for dig?"Det har altid været noget akavet noget, fordi jeg aldrig har kunnet holde sommerferie. Ind imellem har det da været trist, ikke at kunne holde ferie sammen med alle de andre, men nu prøver jeg at hive to uger ud af kalenderen og holde ferie i august. Det er i hvert fald planen.Og så håber jeg, at jeg på et tidspunkt kommer til at kede mig, så jeg får tid til at lægge mig på græsplænen og læse Da Vinci Mysteriet eller en anden spændingsroman. For gud skyld ikke noget om cykelsport, det har jeg så meget inde på livet, så det behøver jeg ikke læse om.Men sommerferie betyder også at jeg endelig kan holde fri og koble af. I dag kan jeg også tillade mig at skeje lidt ud og drikke et glas vin og spise en is, hvor jeg før i tiden som professionel cykelrytter skulle passe meget på. Jeg har ikke bestilt andet end at have dårlig samvittighed hele mit liv. Dermed ikke sagt, at jeg ikke lever sundt i dag, for det gør jeg."

Om Rolf Sørensen

* Alder: 41 år * Bopæl: Han er vokset op i Lynge i Nordsjælland, men flyttede allerede som 16-årig til Italien. I dag bor han på en bjergside i Toscana mellem Firenze og Pisa. * Job: Manager og agent for professionelle cykelryttere samt mentor og træner for det danske junior- og ungdomshold Team GLS Cycling, cykel-kommentator på TV2. På familiens italienske landsted dyrker Rolf Sørensen blandt andet oliventræer og har en mindre produktion af olivenolie. * Karriere: Blev som 10-årig medlem af Hillerød Cykle Klub i 1975 og otte år senere blev han juniorverdensmester i New Zealand sammen med blandt andre Alex Pedersen i 70 km holdkørsel. I 1986 indledte Rolf Sørensen sin professionelle karriere på det lille italienske Murella-Fanini hold. Siden har han bl.a. kørt for Ceramiche Ariostea, Carrera, Rabobank og CSC/World Online. Han er til dato Danmarks mest vindende cykelrytter med 53 sejre på hans i alt 17 sæsoner som cykelrytter. Siden 2003 har Rolf Sørensen kommenteret Tour de France for TV 2, og i år sidder han i kommentatorboksen sammen med journalist Thomas Kristensen. * Største sejre: Tirreno-Adriatioco 1987 og 1992, Flandern Rundt 1997, Liege-Bastogne-Liege 1993, to etapesejre i Tour de France 1994 og 1996 samt OL-sølv 1996. * Privat: Gift med Susanne som han har sønnerne Jonathan på 11 år og Nicholas på 8 år sammen med.