Tid til årets Sankt Hans ved Slotssøen

Sognepræst ved Hørsholm Kirke, Kirsten Eistrup, holder båltalen, mens operasanger og sanglærer ved musikskolen, Torben Kirkegård, synger for til Midsommervisen

Foto: Peter Klar

Traditionen tro inviterer Kultur- og Fritidsudvalget i Hørsholm Kommune alle borgere til Sankt Hans bål, i år mandag den 23. juni kl. 20-22 på plænen ved Hørsholm Kirke, hvor bålet er placeret ude på Slotssøen.

I år er det to af byens institutioner, der leverer tale og sang. Båltalen holdes således af sognepræst ved Hørsholm Kirke, Kirsten Eistrup, og til Midsommervisen kommer operasanger og sanglærer ved Hørsholm Kommunale Musikskole, Torben Kirkegaard, og synger for.

Kultur- og Fritidsudvalgets formand Isabella Meyer byder velkommen kl. 21. Bålet tændes kl. 21.15, og kl. 21.20 holder Kirsten Eistrup båltalen. Kl. 21.30 synger Torben Kirkegaard for til Midsommervisen, og kl. 22 er der koncert i Hørsholm Kirke ved organist Peter Hougaard, der fremfører værker af Bach, Matthison-Hansen og Boëllmann.

Heksen til Sankt Hans bålet er i år fremstillet af børnehaven Møllehuset. I dagene op til Sankt Hans udstilles heksen i Børneafdelingen på Hørsholm Bibliotek. Der vil som sædvanlig være mulighed for at købe en forfriskning i forbindelse med arrangementet.