Thysted dansk juniormester

Foto: Anders Vestergaard
Den danske juniormester, 16-årige Jens Kristian Thysted, tidligere Holbæk Golfklub, til højre, sammen med den et år yngre Amalie Leth-Nissen, der vandt juniorpigernes DM.
Den danske juniormester, 16-årige Jens Kristian Thysted, tidligere Holbæk Golfklub, til højre, sammen med den et år yngre Amalie Leth-Nissen, der vandt juniorpigernes DM.

Selv om 16. hul på banen i Odense Golfklub var hyldet ind i den lunefulde sommers hårde vind med en hastighed på omkring 12 sekundmeter, var det unge golftalent Jens Kristian Thysted urokkelig, da han onsdag eftermiddag holede et ni meter langt put, og dermed vandt det danske juniormesterskab i golf med en finalesejr på 3-2 over Furesø Golfklubs Sebastian Steensgaard Nielsen.

16-årige Jens Kristian Thysted, der fylder 17 år i september og før sæsonen skiftede fra Holbæk Golfklub til Smørum Golfklub, viste dermed endnu en gang, at han hører til blandt landets allerstørste talenter.

DM for juniorer blev spillet over tre dage i Odense Golfklub, hvor feltet blev reduceret til 16 spillere efter mandagens slagspilskvalifikation.

I tirsdagens første runde i hulspil, vandt Jens Kristian Thysted over efterskole-kammeraten Mikkel Iversen fra Vejle Golf Club med 4-3, og samme dag fik han ram på endnu en skolekammerat fra idrætsefterskolen i Ikast, da Adam Søndergaard fra Ikast Tullamore Golf Club blev slået med 3-2..

I onsdagens semifinale ventede så Ikasts landsholdsspiller Philip Sillesen, som Jens Kristian Thysted slog ud allerede på 15. hul og dermed vandt med 4-3 og spillede sig i finalen mod Sebastian Steensgaard Nielsen.

Og i den tiltagende vind på den regnvåde og dermed vanskelige bane, var Jens Kristain Thysted sikkerheden selv, da han på en flagafstand på ni meter afgjorde det hele med det flotte put, der indbragte ham en såkaldt eagle – to slag under hullets par – og det første danske juniormesterskab for spillere under 18 år. Det største resultat hidtil for det unge golftalent, der har endnu et år tilbage som juniorspiller.

I den kommende weekend skal den nybagte danske juniormester op mod de store drenge, når det danske seniormesterskab i slagspil bliver afviklet i Holstebro.