Thomasberg ser kun FCM-truppen overgået af FCK

Kun truppen i FC København er bedre end FC Midtjyllands, vurderer FCM’s nye træner, Thomas Thomasberg.

Kun truppen i FC København er bedre end FC Midtjyllands, vurderer FCM's nye træner, Thomas Thomasberg.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland har en fantastisk spillertrup, som kun er overgået af rivalen FC København.

Det vurderer Thomas Thomasberg, der torsdag blev præsenteret som ny FCM-træner frem til sommeren 2026.

– Jeg betragter, at FC Midtjyllands trup generelt er bedre end de andre superligaklubbers trupper – måske minus FCK.

– Så der handler det om, at vi skal se, om vi kan få noget frem i kampene, der gør, at vi kan få det i vores favør, siger Thomasberg.

Han vil igen løfte FCM op som et af de bedste mandskaber i Superligaen, efter at holdet skuffende missede top-6 og er blevet en del af nedrykningsspillet i resten af denne sæson.

– Vi kan konstatere, der er ikke er kommet de resultater, der skulle være.

– Det handler om, at antallet af chancer til modstanderne skal ned. Der skal også gøres noget, så det bliver bedre rent offensivt.

– Der skal være en forskel, der helt naturligt bør være fra FC Midtjylland og ned til i hvert fald otte eller ni af de andre klubber, siger Thomasberg.

Han er ligeglad med, om FCM havde andre trænerkandidater i kikkerten, og at samarbejdet først er blevet til noget nu og ikke ved tidligere trænerrokader.

– Det spekulerer jeg egentlig ikke over. Jeg går ud fra, at jeg er den, det kunne lykkes med. Om der har været en eller to inden mig, det er jo sådan, at gamet er.

– Sådan er det også, når man kigger på spillere. Det, jeg kan konstatere, er, at det heldigvis er mig, der står her som træner, lyder det fra Thomasberg.

Han forklarer, at han havde den første samtale med FCM tirsdag, og derfra gik det stærkt med at finde en løsning mellem Randers og den midtjyske ledelse.

/ritzau/