Thomas Sørensen melder afbud mod Island

En skadet Thomas Sørensen kommer ikke på banen mod Island, og det betyder, at Anders Lindegaard får debut i målet i Danmarks første EM-kvalifikationskamp.

ARKIVFOTO. Anders Lindegaard skal stå på mål for det danske fodboldlandshold, der tirsdag aften møder Island i EM-kvalifikationen. Det sker, fordi Thomas Sørensen er skadet. ®Anders Kjærbye - Anders Lindegaard, Landsholdstræning i Helsingør. (Foto: Anders
ARKIVFOTO. Anders Lindegaard skal stå på mål for det danske fodboldlandshold, der tirsdag aften møder Island i EM-kvalifikationen. Det sker, fordi Thomas Sørensen er skadet. ®Anders Kjærbye – Anders Lindegaard, Landsholdstræning i Helsingør. (Foto: Anders

Mod forventning er målmand Thomas Sørensen ikke blevet sin skade kvit, og han må derfor melde afbud til EM-kvalifikationskampen tirsdag aften mod Island i Parken.

Det betyder, at der bliver debut til Aalesunds Anders Lindegaard, mens FC Midtjyllands Jonas Lössl er blevet indkaldt som reserve, fordi det normale andetvalg, Stephan Andersen, tidligere har meldt afbud.

Thomas Sørensen har døjet med sin albue under hele træningsforløbet frem mod tirsdagens kamp. Han har skånet sin albue, men deltog uden problemer i mandagens afsluttende træning.

– Jeg havde deltaget fuldt ud i den afsluttende træning og mærkede intet til den tidligere skade i albuen. Og jeg gik faktisk fra træningsbanen med en lettelse, fordi alle spekulationerne om min deltagelse var overstået, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union.

– I løbet af eftermiddagen begyndte jeg at få ondt, og albuen hævede op. Der er måske tale om en infektion, og jeg er derfor på vej hjem til Stoke for at blive skannet og fortsætte behandlingen der, siger han.

– Jeg er utrolig skuffet. Jeg ville rigtigt gerne have været med til at starte på denne nye kvalifikationsturnering, men ønsker holdkammeraterne og trænerne alt mulig held og lykke i aften, siger han videre.

Som ekstra gardering har træner Morten Olsen indkaldt Kim Christensen fra FC København. Han sidder på tribunen og er dermed ikke en del af den officielle trup.

Kampen mod Island fløjtes i gang klokken 20.15.