Theil ikke begejstret for ny struktur

Foto: Jeppe Lodberg
Anders Theil er ikke vild med ændringen af superligastrukturen. Foto: Anders Kamper
Anders Theil er ikke vild med ændringen af superligastrukturen. Foto: Anders Kamper

– Rent sportsligt for dansk fodbold, synes jeg, at det er ærgerligt, at superligaen skæres fra 14 til 12 hold. Det giver færre muligheder for unge danske talenter at prøve at spille i superligaen.

– Det bliver hellere ikke nemmere at komme i superligaen, og med to direkte nedrykkere, der får en kæmpe pose penge med sig ned, er det vel også ret konkurrencevridende.

Siger Anders Theil understregende, at det er ham og hans mening, han giver udtryk for – ikke FC Roskildes officielle. Og dog – for sportschefen tilføjer, at han »lige kigger rundt« og det er i selskab med formand Bu Tue og direktør Claus Grønborg, og ingen af d'herrer gør indsigelser.

– Vi kan i hvert – som FC Roskilde – sige, at vi ikke er superbegejstrede, siger Anders Theil og glæder sig dog over, at den kommende struktur – hvis den som ventet bliver endeligt vedtaget af Divisionsforeningens bestyrelse – følges af en aftale, hvor 1. division får en noget større del af lagkagen, når det handler om tv-penge.

En fordobling er blevet nævnt.

Ændringen fra 14 til 12 hold med tre nedrykkere og kun én oprykker kommer i 2020 – vel lige præcis dér, hvor I gerne skulle være i superligaen….

– Ja, vi havde en 2020-plan om superligaen. Men det er nu ikke noget, vi har tænkt vildt meget over. Det er jo de store der bestemmer, og nogle gange må man bare erkende, at der er noget, der er større end, hvad vi har af planer i FC Roskilde.

Men de nære mål….

– Vi skal lige se, hvordan vores egen trup og de andres endeligt kommer til at se ud. Men det er klart, at vi sigter efter at gøre det bedre end sidste sæson. Minimum en Top 6-placering, vil jeg sige for nuværende.

– Vi slikker stadig sårene og forstår stadig ikke helt, at det kunne gå så galt. Men jeg synes, at vi – uden at det overhovedet skal opfattes som nogen kritik af dem, der ikke er her mere – har fået renset meget godt ud i truppen. Og det er meget tydeligt fra start, hvad vi vil – og ikke som i sidste halvsæson, hvor den megen snak om og at vi ændrede system til 3-4-3 kom til at koste mange point, siger Anders Theil.