Tennisforbund straffer problembarn for sex-fornærmelse

Nick Kyrgios er idømt en bøde for en upassende kommentar til Stanislas Wawrinka. Nu undskylder Kyrgios.

Tennisforbund straffer problembarn for sex-fornærmelseNick Kyrgios er idømt en bøde for en upassende kommentar til Stanislas Wawrinka. Nu undskylder Kyrgios.Se RB. MONTREAL, ON - AUGUST 12: Nick Kyrgios of Australia hits a return against Stan Wawrinka of
Tennisforbund straffer problembarn for sex-fornærmelseNick Kyrgios er idømt en bøde for en upassende kommentar til Stanislas Wawrinka. Nu undskylder Kyrgios.Se RB. MONTREAL, ON – AUGUST 12: Nick Kyrgios of Australia hits a return against Stan Wawrinka of

Det får konsekvenser for den 20-årige tennisspiller Nick Kyrgios fra Australien, at han under onsdagens kamp i turneringen i Montreal rettede en upassende kommentar til sin modstander Stanislas Wawrinka fra Schweiz.

I en kort meddelelse fra herrernes internationale tennisforbund (ATP) lød det torsdag eftermiddag, at Kyrgios vil blive straffet med en bøde.

I første omgang var beløbet ikke offentliggjort, men senere torsdag kom et nyt statement fra ATP, hvori det lød, at bødestraffen bliver på 10.000 dollar – 67.000 kroner – og at man overvejer yderligere sanktioner mod Kyrgios.

– Kokkinakis knalder din kæreste, jeg er ked at sige det, lød Kyrgios' kommentar til Wawrinka.

Det var med hentydning til den australske kollega Thanasi Kokkinakis og den kvindelige tennisspiller Donna Vekic, som Wawrinka ifølge rygtebørsen skulle have et forhold til.

Udbruddet i kampen blev fanget af et tv-kamera, og efterfølgende var Wawrinka fortørnet over modstanderens verbale udfald.

Han opfordrede ATP til at straffe Kyrgios, hvilket nu også sker.

Kort efter meddelelsen fra ATP publicerede Kyrgios en officiel undskyldning på sin facebook-side.

– Jeg vil gerne benytte mig af muligheden for at undskylde for mine kommentarer i løbet af kampen mod Stanislas Wawrinka. Kommentarerne faldt i kampens hede og er uacceptable på mange niveauer, skriver Kyrgios.

I samme ombæring sender han en undskyldning til offentligheden.

– Jeg tager fuldt ansvar for mine handlinger og ærgrer mig over, det der skete, tilføjer han.

Det er langt fra første gang, at Kyrgios kommer i overskrifterne for negativ og kontroversiel opførsel.

Under årets Wimbledon mistede han lysten til at spille, da det gik skævt mod franske Richard Gasquet.

I en periode af kampen undlod han helt at forsøge at vinde boldene. Ved den lejlighed undgik han straf.

Kyrgios vandt i øvrigt kampen over Wawrinka, der opgav med en skade i tredje sæt.

Torsdag skal Kyrgios møde servekanonen John Isner fra USA.