Tempelmorder blev smidt ud af hæren

Den mand, der søndag skød og dræbte seks mennesker i et tempel i USA, havde forbindelse til racistisk grupper.

Foto: Darren Hauck

Wade Michael Page er navnet på den mand, der søndag åbnede ild mod et sikhtempel i Milwaukee i USA.

Amerikansk politi bekræfter, at det var den 40-årige tidligere soldat, der skød og dræbte seks mennesker, inden han selv blev dræbt af politiet.

Han var alene om den kriminelle handling, tilføjer politiet.

Gerningsmanden meldte sig til hæren i 1992, men sluttede sin militære karriere i 1998 "uden mulighed for at gøre yderligere tjeneste", siger John Edwards, der er politichef i Oak Creek, Wisconsin.

En kilde i Pentagon siger ifølge CNN, at Page blev fritaget fra militær tjeneste efter et "mønster af tjenesteforseelser".

Tidligere på dagen havde militære kilder oplyst, at den 40-årige gerningsmand har gjort tjeneste på den amerikanske militærbase Fort Bragg, der ligger i North Carolina.

Samtidig bekræfter forbundspolitiet FBI oplysninger om, at man arbejder ud fra en teori om, at Page havde forbindelser til racistiske, hvide grupper.

To af hans naboer har over for tv-stationen CNN identificeret ham på et foto, der viser ham som forsanger i den højreorienterede punkgruppe "End Apathy".

Southern Poverty Law Center, som er en organisation, der overvåger aktivitet på de politiske yderfløje, skriver på sin hjemmeside, at Wade Michael Page var en "frustreret nynazist, der har været leder af et racistisk white power band".

Han har tidligere været i kontakt med ordensmagten, men har aldrig været dømt for andre forseelser, oplyser Teresa Carlson fra FBI til Reuters.

Våbnet, der blev anvendt til drabene, var en 9 millimeter pistol med flere ammunitionsmagasiner. Den er købt på lovlig vis, tilføjer hun.