Tegn den verden, du vil bo i

Børn inviteres til at tegne deres bud på den perfekte verden

FN's børnekonventions regelsæt skal sikre, at alle børn har visse grundlæggende rettigheder. F.eks. at få sit eget navn, få lov til at gå i skole og tro på lige, hvad man vil. Det er rettigheder, som vi danskere tager for givet, men som ikke alle børn er forundt rundt om i verden.

I tegnekonkurrencen 'Tegn den verden, du vil bo i' skal børnene forestille sig, at alle lande overholder Børnekonventionens regler, og tegne deres bud på, hvordan verden så ville se ud. Sammen med tegningen skal børnene lave en kort beskrivelse af det, de har tegnet.

Alle børn fra 7-14 år kan deltage i konkurrencen, som løber fra 30. oktober til 23. november. For at komme i gang skal man hente en tegneskabelon på sit lokale bibliotek eller på pallesgavebod.dk. Man må gerne lave flere tegninger.

På Hillerød bibliotek vil der i perioden være skabeloner og farveblyanter klar. Bibliotekets kreative workshop har tirsdag den 10. november kl. 15-17 også fokus på denne konkurrence, hvor de indbyder til en god snak om emnet, imens der tegnes på livet løs.

Når konkurrencen er slut, bliver de 20 bedste tegninger udgivet i et hæfte, der vil kunne downloades på Palles Gavebods hjemmeside.

Desuden bliver de tre allerbedste tegninger fremhævet i hæftet, og vinderne får merchandise fra Palles Gavebod og Unicef.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding i børnebiblioteket.